Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Loukianos1

Οι εξελίξεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας τα τελευταία 35 χρόνια ήταν δραστικές, ραγδαίες αλλά και καθοριστικές, τόσο για την καθημερινή λειτουργία κάθε οργανισμού και επιχείρησης, όσο και σε ό,τι αφορά τις προοπτικές που διανοίγονται για το μέλλον. Από τη συμβατική ενσύρματη τηλεφωνική επικοινωνία της δεκαετίας του 1980, εισήλθαμε πλέον δυναμικά στην ψηφιακή εποχή της ασύρματης διαδικτυακής ενοποιημένης επικοινωνίας.

Η συμβολή του διαδικτύου, ήταν κάτι περισσότερο από καθοριστική στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η τεχνολογία παρέχει καινοτόμες λύσεις και συστήματα που ενισχύουν τις δυνατότητες κάθε εταιρείας και οργανισμού -ανεξαρτήτως μεγέθους- και από την άλλη αποδεικνύονται οικονομικά συμφέρουσες, μειώνοντας σε αρκετές περιπτώσεις το κόστος λειτουργίας. Σήμερα, ιδιώτες και επιχειρήσεις έχουν την ευχέρεια να αξιοποιούν, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (Wireless Access Points), υπηρεσίες ενοποιημένης ενσύρματης και ασύρματης πρόσβασης, ανεξάρτητα από τη συσκευή που επιλέγει να χρησιμοποιεί ο χρήστης (Unified Access), καθώς επίσης συστήματα και υπηρεσίες ενοποιημένης επικοινωνίας.

Τα τελευταία χρόνια οι υπηρεσίες ενοποιημένης επικοινωνίας εξελίσσονται σε τάση ανάμεσα σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ωστόσο, σε όσους δραστηριοποιούνται ενεργά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας, οι υπηρεσίες ενοποιημένης επικοινωνίας δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς πρόκειται για τομέα που εξελίσσεται εδώ και κάποια χρόνια. Πήρε όμως δυναμική ώθηση μέσα από την πρόσφατη παγκόσμια ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισης των εφαρμογών που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία. Μέσω των υπηρεσιών ενοποιημένης επικοινωνίας, όλες οι σύγχρονες μορφές και μέσα επικοινωνίας ενσωματώνονται σε μια ενιαία πλατφόρμα, η οποία βρίσκεται στη διάθεση κάθε οργανισμού και επιχείρησης.

Σε επίπεδο ορισμού, οι υπηρεσίες ενοποιημένης επικοινωνίας, παραπέμπουν στην ενσωμάτωση υπηρεσιών επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (real time communication), όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων, το video conferencing, η ανταλλαγή αρχείων και δεδομένων, η αναγνώριση κλήσης, η διαχείριση κλήσεων, η τηλεφωνία IP αλλά και η διασύνδεση με υπηρεσίες όπως emails, voicemails, SMS και Fax. Βασικό χαρακτηριστικό της, είναι ότι ενσωματώνει διαφορετικές μεθόδους επικοινωνίας σε μια ενιαία πλατφόρμα, απλοποιώντας τις αναγκαίες κινήσεις και διαδικασίες. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται η παραγωγικότητα, η αποτελεσματικότητα αλλά και η συνδεσιμότητα του φορέα που τα χρησιμοποιεί, διανοίγοντας νέους δρόμους επικοινωνίας σε επίπεδο προσωπικού και βελτιώνοντας την εμπειρία εξυπηρέτησης των πελατών.

Με το υβριδικό μοντέλο εργασίας να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, η παροχή ευελιξίας στο προσωπικό ώστε να εργάζεται το ίδιο αποδοτικά από το γραφείο, το σπίτι ή μία καφετέρια, αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για μία σύγχρονη επιχείρηση. Με βάση το υπολογιστικό νέφος (cloud) όλα τα εργαλεία επικοινωνίας είναι εύκολα προσβάσιμα με ασφαλή τρόπο, στοιχείο που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της παραγωγικότητας. Επιπρόσθετα, η επένδυση σε αυτού του είδους υπηρεσίες αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικερδής σε βάθος χρόνου, καθώς επιφέρουν εξοικονομήσεις στο λειτουργικό κόστος ενώ ταυτόχρονα είναι άκρως αποτελεσματικές.

Η επόμενη μέρα σε ότι αφορά τις υπηρεσίες ενοποιημένης επικοινωνίας, προδιαγράφεται ιδιαίτερα ευοίωνη. Η αγορά υπηρεσιών ενοποιημένης επικοινωνίας άγγιξε τα 113 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2022, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ετήσια αύξηση της τάξης του 17,4% μέχρι το 2030. Σύμφωνα άλλωστε με στατιστικά στοιχεία, το 93% των επιχειρήσεων διεθνώς, έχει αυξήσει τη χρήση ενοποιημένων επικοινωνιών μετά την περίοδο της πρόσφατης πανδημίας. Η διαρκής εξέλιξη και αναβάθμιση της τεχνολογίας, αλλά και η πρόοδος που παρουσιάζεται στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), στέλνει το μήνυμα ότι τα περιθώρια αναβάθμισης των υπηρεσιών αυτών είναι ανεξάντλητα. Ήδη έχουν ενσωματωθεί φωνητικές και οπτικοακουστικές υπηρεσίες, καθώς και αρχεία, σε μια ενιαία πλατφόρμα. Στο μέλλον αναμένεται να ενσωματωθούν ακόμα περισσότερα και διαφορετικά συστήματα και συσκευές. Ως NEDECO Electronics Ltd, με εμπειρία δεκαετιών στον συγκεκριμένο τομέα, παρακολουθούμε διαρκώς τις εξελίξεις και φροντίζουμε να αναβαθμίζουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας, με γνώμονα πάντα την ικανοποίηση των αναγκών τους.