Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγιά.

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην ορεινή Λεμεσού. Με το που τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Άη Μάμα, ξέσπασε νέο μέτωπο μεταξύ Λόφου και Συλίκου. Το άκρως ανησυχητικό ωστόσο είναι πως πρώτες  ενδείξεις  ως προς τα αίτια της, παραπέμπουν σε κακόβουλη ενέργεια. 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, τονίζοντας πως με βάση την εμπειρογνωμοσύνη της Δύναμης, οι πυρκαγιές στην εν λόγω περιοχή δεν αποκλείεται να αποδίδονται σε κακόβουλη ενέργεια.

Σχολίασε μάλιστα ότι η σημερινή πυρκαγιά ξέσπασε στην απέναντι πλευρά του δρόμου από αυτή που ξέσπασε μόλις χθες. «Αυτό από μόνο τους μας βάζει σοβαρές υποψίες» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κεττής.

Τόνισε παράλληλα ότι σε συγκεκριμένες περιοχές της ορεινής Λεμεσού, έχουν επανειλημμένα ξεσπάσει πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια, με τη ροή τους να μην είναι τυχαία σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ανέφερε επιπρόσθετο πως η Πυροσβεστική κάνει ό,τι περνά από το χέρι της στο κομμάτι της πρόληψης, ενώ βρίσκεται και σε ανοικτή επικοινωνία με την Αστυνομία για ό,τι χρειαστεί. Απηύθυνε παράλληλα θερμή παράκληση προς όσους κατοίκους κατέχουν πληροφορίες να τις δίνουν στις Αρχές, ώστε να συμβάλουν με την πλευρά τους στο κομμάτι της πρόληψης.

«Κάποια πράγματα έχουν ξεφύγει σε συγκεκριμένες περιοχές» σχολίασε ο κ. Κεττής καταληκτικά.

Σημειώνεται ότι για την κατάσβεση της σημερινής πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής, τρία στελεχωμένα οχήματα από το Τμήμα Δασών, ενώ επιχείρησαν και πέντε εναέρια μέσα. 

Τα αίτια διερευνώνται και σε επαφή με την Αστυνομία γίνεται η λήψη επιπρόσθετων μέτρων.