Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βλάβη νερού Παλουριώτισα

Σε κινητοποίηση τέθηκε το Σαββατοκύριακο η Υδατοπρομήθεια Λευκωσίας, καθώς οι βλάβες στο δίκτυο παροχής νερού, λόγω του καύσωνα ήταν απανωτές. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας εξήγησε πως το προηγούμενο σαρανταοκτάωρο τα συνεργεία της υπηρεσίας ανταποκρίθηκαν σε εικοσιπέντε βλάβες.

Τις τελευταίες σαράντα οκτώ ώρες η υπηρεσία Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας τρέχει και δεν προλαβαίνει καθώς τα παρατεταμένα σαρανταριά προκαλούν ζημιές στο δίκτυο με αποτέλεσμα να προκύπτουν συνεχώς νέες διαρροές νερού.

Μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο τα δεκαέξι συνεργία της Υδατοπρομήθειας ανταποκρίθηκαν σε συνολικά εικοσιπέντε κλήσεις για βλάβες σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

«Υπήρξαν βλάβες σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης οι οποίες δεν μπορούσαν να περιμένουν τη Δευτέρα που ξεκινά η κίνηση της καθημερινότητας. Δόθηκε προτεραιότητα, λέει ο Κωνσταντίνος Παρμακλής διευθυντής Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας».

«Η βλάβη ήταν πάρα πολύ μικρή από τις πιο μικρές που συμβαίνουν σε ένα ζωντανό δίκτυο ύδρευσης. Αντιλαμβάνεστε ένα δίκτυο ύδρευσης δύο χιλιομέτρων μέσα σε τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες, προκύπτουν διαρροές, σπάζουν οι παροχετευτικοί σωλήνες που παίρνουν το νερό».

Συνεργείο του ΑΝΤ1 επισκέφθηκε το μεσημέρι την περιοχή όπου εντοπίστηκε η διαρροή και  όπως διαπιστώσαμε συνεργείο της Υδατοπρομήθειας, εργαζόταν ήδη για επιδιόρθωση του προβλήματος.

Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Παρμακλής, υπήρχε επιλογή για διακοπή της παροχής νερού στην περιοχή, εντούτοις, όπως ανέφερε θα υπήρχαν επιπτώσεις.

«Και να μείνουν σπίτια χωρίς νερό, θεωρήσαμε ότι αυτό θα ήταν απάνθρωπο με τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες και προτιμήσαμε να χάνεται λίγο νερό στο Σαββατοκύριακο και να διορθωθεί σήμερα η βλάβη».

Η υπηρεσία επιδιορθώσεων της Υδατοπρομήθειας παραμένει σε επιφυλακή καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.