Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηρτ

Θέματα ασφάλειας εγείρει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ» σε σχέση με την επαναπροώθηση μεταναστών στον Λίβανο με ρυμουλκό πλοίων.

Στην ανακοίνωσή του, ο κλάδος αναφέρει ότι περίπου 100 αστυνομικοί από διάφορα τμήματα, ξεκίνησαν χθες βράδυ για επαναπροώθηση μεταναστών από θαλάσσης για Λίβανο, προσθέτοντας ότι η δουλειά τους είναι να εκτελούν τις εντολές της ηγεσίας «ευλαβικά και με επαγγελματισμό».

«Όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για επαναπροώθηση περίπου 70 μεταναστών και με επιπρόσθετο άλλο τόσο αριθμό Αστυνομικών, ένα ρυμουλκό πλοίων για αυτήν την αποστολή, χωρίς σκίαση, χωρίς καρέκλα και για ένα ταξίδι 30 ωρών περίπου για Λίβανο και πίσω Κύπρο. Η δουλειά μας είναι με βαθμό επικινδυνότητας, όμως θα έπρεπε όλα αυτά να λαμβάνονται υπόψη για θέματα ασφάλειας αλλά και για τις συνθήκες», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι θα έπρεπε να προβληματίσει όλους, «πριν μας βρει απρόβλεπτο ατύχημα μεσοπέλαγα αλλά επιπλέον και ότι οι συνάδελφοι δεν είναι αναλώσιμοι».

«Επαναπροώθηση κάνουμε και θα έπρεπε πρώτο μέλημα μας, να είναι η ασφάλεια των μελών μας αλλά και η διασφάλιση της υγείας τους κάτω από αντίξοες συνθήκες», σημειώνει.

Εκφράζει την ευχή «όλα να πάνε καλά και στηρίζουμε τους συναδέλφους μας, σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις».

«Ελπίζουμε την επόμενη φορά σαν κράτος, να έχουμε λίγο αίσθηση της επικινδυνότητας αλλά και των γεγονότων. Να μην νοιαζόμαστε πρώτα για τα έξοδα και το κόστος, της οποιασδήποτε βάρκας και μετά για τις ανθρώπινες ζωές των Αστυνομικών», προσθέτει.

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση του, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ» αναφέρει ότι αυτό αφορά όλους εκείνους που λαμβάνουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις και αναλαμβάνουν την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί.