Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Αερογέφυρα ζωής μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στήθηκε το απόγευμα για την αεροδιακομιδή πεντάμηνου βρέφους με συγγενή καρδιοπάθεια από την κλινική Cardiac Innovation Center του Απολλώνιου Νοσοκομείου στην πανεπιστημιακή κλινική Sheba στο Ισραήλ.

Πρόκειται για ένα μικρό αγγελούδι με καταγωγή από το Κονγκό το οποίο τον περασμένο Μάρτιο, είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο ίδιο νοσοκομείο στο Ισραήλ.

Θεωρήθηκε ότι θα ήταν πιο σωστό το να συνεχίσει την αποθεραπεία του και σε εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και ειδικά με την Γενική Διευθύντρια, Χριστίνα Γιαννάκη οργανώθηκε μια μεγάλη αποστολή», είπε ο Διευθυντής του Cardiac Innovation Center, Δρ. Ιωάννης Τζαναβάρος

Έχει αποφασισθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την γενική Διευθύντρια Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη η συνέχιση της αποθεραπείας-αποκατάστασης στη πανεπιστημιακή κλινική Sheba στο Ισραήλ όπου έγινε και η πρώτη χειρουργική επέμβαση ένα μήνα μετά την γέννηση του στις αρχές Μαρτίου.

Στις 2 το μεσημέρι, και μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας και του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας πλήρως εξοπλισμένη air ambulance στην οποία επέβαινε έμπειρο ιατρικό προσωπικό από το Ισραήλ μεταξύ των οποίων παιδοεντατικολόγος, παιδοκαρδιοχειρουργός και μία  νοσηλεύτρια.

Η ιατρική ομάδα από την γειτονική χώρα έφτασε στο Απολλώνειο γύρω στις 3 και μία ώρα αργότερα, αναχώρησαν για το αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου το μικρό αγγελούδι επιβιβάστηκε στο αεροασθενοφόρο για ένα νέο ταξίδι ζωής. Το συνόδευε η μητέρα του καθώς και οι ευχές και οι προσευχές ολόκληρης της Κύπρου.

Σύμφωνα με το νοσηλευτήριο, εκτός από το 5μηνο βρέφος στο Cardiac Innovation Center νοσηλεύτηκαν  άλλα δύο  βρέφη από το εξωτερικό.

Βρήκαν περίθαλψη συνολικά 15 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες. Ανάμεσα σε αυτούς και τρία βρέφη με σοβαρότατες συγγενείς καρδιοπάθειες από το Αφγανιστάν, το Κόνγκο και το Ιράκ. Οι γονείς των παιδιών αυτών πήραν τον μακρύ δρόμο της ξενιτιάς, για να σώσουν τα παιδιά τους, αφού στη χώρα τους οι ιατροί τα είχαν καταδικάσει.

Σύμφωνα με το νοσηλευτήριο όλα τα παιδάκια αναρρώνουν καλά.