Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Για τα αντισταθμιστικά μέτρα αναφορικά με το Τοπικό Σχέδιο Ακάµα, ενημερώθηκαν σήμερα οι κοινοτάρχες της περιοχής στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας Πέτρου Ξενοφώντος.

Επίσημη ενημέρωση για τα αντισταθμιστικά μέτρα σχετικά µε το Τοπικό Σχέδιο Ακάµα, ως αποτέλεσμα της απώλειας χρήσης των περιουσιών τους, έλαβαν οι κοινοτάρχες Ακάμα, σε συνάντηση στο Τμήμα Πολεοδομίας.

Στην συνάντηση παρίστατο και ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος, ενώ τον Υπουργό Εσωτερικών εκπροσώπησε ο Γενικός διευθυντής του Υπουργείου. Παρευρέθηκαν επίσης τεχνοκράτες και εκπρόσωποι εμπλεκομένων κυβερνητικών τμημάτων, οι οποίοι μετείχαν στην ομάδα εργασίας που επεξεργάστηκε τα αντισταθμιστικά μέτρα.

«να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα του σχεδίου ακάμα. Ετοίμασε το χωρίο Υπόμνημα που θα αποστείλουμε στον Υπουργό Εσωτερικών, στον πρόεδρο και τον Υπουργό Γεωργίας», αναφέρει ο Κοινοτάρχης Νέου Χωριού Γιώργος Νεοφύτου.

Όπως ξεκαθαρίστηκε τα μέτρα θα χωρίζονται, σε άμεσα μεσοπρόθεσμα και  μακροπρόθεσμα.

Στα άμεσα μέτρα περιλαμβάνεται  η δημιουργία σχεδίων ρυμοτομίας στις υφιστάμενες ζώνες για υποβοήθηση της διαδικασίας σχεδιασμού εγγραφής και κατασκευής οδικού δικτύου. Καθώς επίσης και η αύξηση της εκταρικής επιδότησης.

«ευελπιστώ ότι η σημερινή σύσκεψη θα έχει θετικό αποτέλεσμα για όλους μας», είπε ο Κοινοτάρχης Ίνειας Γιάγκος Τσίβικος.

Με θετικό μάτι βλέπει η κυβέρνηση την εισήγηση των κοινοτήτων, όπως, ο θεσμός του επίτροπου ορεινών κοινοτήτων περιλάβει και τις κοινότητες του Ακαμα. Ενώ όσον αφορά τις αποζημιώσεις που ζητούν οι ιδιοκτήτες γης είναι κάτι που δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει  και θα συζητηθεί και σε μεταγενέστερο στάδιο.

Για το θέμα έχει καθοριστεί ακόμη μια συνάντηση στα τέλη Αυγούστου.