Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΥΓ

Πιστή στην πατρίδα και σεβασμό στο σύνταγμα έδωσαν το πρωί χιλιάδες νεοσύλλεκτοι οπλίτες της 2023 ΕΣΣΟ.

Στην παρουσία πλήθος κόσμου, συγγενών και φίλων, οι νέοι οπλίτες έδωσαν το καθιερωμένο όρκο και εντάχθηκαν πλέον και επίσημα στις τάξεις της εθνικής φρουράς.

Οι τελετές πραγματοποιήθηκαν κατά σχηματισμό σε στρατόπεδα, μονάδες και σε προκαθορισμένους χώρους σε όλες τις επαρχίες, με τον Υπουργό Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα  να παρακολουθεί την ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε στο Μακάρειο Στάδιο στην Λευκωσία.

Στο χαιρετισμό  ο Υπουργός αφού καλωσόρισε  τους νεοσύλλεκτους στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς  τους προέτρεψε να υπηρετήσουν την πατρίδα επιδεικνύοντας σοβαρότητα, συνέπεια, υπευθυνότητα, πνεύμα συνεργασίας και διάθεση για απόκτηση νέων γνώσεων.

Η τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Μακάρειο και στην οποία παρευρέθηκαν ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Δημόκριτος Ζερβίδης, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και φίλοι και συγγενείς των νεοσυλλέκτων, ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, δεν έλειψαν οι λιποθυμίες νεοσυλλέκτων, οι οποίες ωστόσο αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την ιατρική ομάδα που βρισκόταν στο Στάδιο.

ΌΚ
ΥΓ
ΚΥΓ
ΚΘΗΓ
ΥΦΞ
ΗΓ
ΤΦ
ΤΡ