Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας

Στο κίτρινo παραμένει και σήμερα Τετάρτη η προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία λόγω καύσωνα που παρατηρείται στην Κύπρο ενώ σε «κόκκινο συναγερμό» παραμένει και ο κίνδυνος εκδήλωσης ή επέκτασης πυρκαγιάς.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση εξαιρετικά ψηλής θερμοκρασίας η οποία ισχύει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6.30 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 36 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 38 στα υπόλοιπα παράλια και στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αίθριος θα είναι και το βράδυ ο καιρός και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Πέμπτη και την Παρασκευή και θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο, αλλά θα παραμείνει αισθητά πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Eπίσης το Τμήμα Δασών υπενθυμίζει ότι παραμένει στο "κόκκινο" παραμένει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς καλώντας το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.