Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της φωτιάς στην Ρόδο, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στην περιοχή Βάτι. Συνεχίζεται η μάχη και σε Κάρυστο και Κέρκυρα.

Ειδικότερα στην Ρόδο, η μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, που προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά ώστε να μην απειλήσει τον οικισμό Γεννάδι.

Η πύρινη λαίλαπα στο νησί μαίνεται για 8η μέρα.

Συνολικά εκκενώθηκαν πέντε περιοχές. Συγκεκριμένα μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους σε Γεννάδι, Βατί, Μάσσαρι, Μαλώνα και Κάλαθο.

Εισαγγελική παρέμβαση για τη φωτιά στη Ρόδο

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών και συντρέχουσας αμέλειας υπευθύνων σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής της φωτιάς που μαίνεται στο νησί της Ρόδου παρήγγειλε στον Πταισματοδίκη Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς στη Ρόδο σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια.

Συνεχίζεται η μάχη και σε Κάρυστο και Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα μήνυμα για εκκένωση από το 112 έλαβαν όσοι βρίσκονται στις περιοχή Λούτσες.

Οι πολίτες κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Αχαράβη.

Στην Κάρυστο συνεχίζεται με όλα τα μέσα η μάχη με τη φωτιά, ενώ τα ξημερώματα δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης του οικισμού Πλατανιστός, προκειμένου να μην κινηθεί σε δύσβατη χαράδρα, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την κατάσβεσή της.

Το μήνυμα ανέφερε: « Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί και οι οικισμοί Πλατύς Γιαλός και Άγιοι.

Μικρή βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα της πυρκαγιάς στα Δερβενάκια Αχαΐας, όπου και εκεί μέσα στην νύχτα σημειώθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις στο φαράγγι του Βουραϊκού, οι οποίες παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω του δύσβατου τις περιοχής αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες δυνάμεις, που ήταν όλο το βράδυ σε επιφυλακή.

Στο Αίγιο επιχειρεί από αέρος ήδη ένα ελικόπτερο και υπάρχει πρόβλεψη και για άλλα αν απαιτηθεί από τις συνθήκες.