Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μεταναστες

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 24 ετών, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα η υπόθεση αφορά την άφιξη με θαλάσσιο σκάφος, 20 προσώπων, στην ελεύθερη Αμμόχωστο, το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε ανακοίνωση ο Κλάδος Επικοινωνίας της Αστυνομίας αναφέρει πως το σκάφος, μήκους 8.5 μέτρων, έγινε αντιληπτό λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής, στη θαλάσσια περιοχή της Αμμοχώστου.

Μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας που απέπλευσαν με αστυνομική άκατο, εντόπισαν το σκάφος στο οποίο βρίσκονταν 20 παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων 13 άνδρες, δύο γυναίκες, και πέντε παιδιά. Ανάμεσα τους και ο 24χρονος ύποπτος.

Τα μέλη της Αστυνομίας οδήγησαν με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας τα 20 πρόσωπα και ακολούθησαν εξετάσεις από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 24χρονου, ο οποίος φέρεται να ήταν ο οδηγός του θαλάσσιου σκάφους. Συνελήφθη από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, με δικαστικό ένταλμα.

Τα υπόλοιπα 19 πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας “ΠΟΥΡΝΑΡΑ”».