Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Σαράντα εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν από την αποφράδα ημέρα της βάρβαρης τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου 1974. Η Κύπρος τίμησε τους ηρωικώς πεσόντες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, με πάνδημα μνημόσυνα στους Ιερούς Ναούς σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Στη Λεμεσό, από τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης τελέστηκε το εθνικό μνημόσυνο για τους ήρωες και δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας. Ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη.

Στη Λάρνακα, την κυβέρνηση εκπροσώπησε και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου. Το μνημόσυνο τελέστηκε στο Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Στην Πάφο και στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού, τελέστηκε το μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή. Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

«Για εμάς, οι ήρωες μας είναι ένα παράδειγμα για τις αξίες τους και τα ήθη τους, και πως εμείς οι ίδιοι που έχουμε μείνει πίσω πρέπει να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της χώρας μας», είπε ο κ. Βαφεάδης.

Μνημόσυνο πεσόντων κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή και δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων, οργάνωσε το ΑΚΕΛ Κιτίου, με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Στέφανο Στεφάνου.

Θα παραμείνουμε εσαεί, σημείωσε, προσκυνητές της μνήμης, των αγώνων και της θυσίας των ηρώων, των πεσόντων και των αγνοουμένων μας.