Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και για να προλάβουν οι παιδίατροι τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις προτρέπουν τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη θάλασσα και τις πισίνες

Κάθε χρόνο κατά μέσο όρο νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο αυτή την περίοδο πέντε με έξι παιδιά από παραλίγο πνιγμό.

«Εάν το παιδί μείνει περισσότερο από 5-6 λεπτά βυθισμένο στο νερό, εάν επιζήσει – τότε θα έχει σοβαρά νευρολογικά προβλήματα και εάν ο χρόνος αυτός είναι πάνω από 8 λεπτά μπορεί η καρδιά να επανέλθει αλλά ο εγκέφαλος του παιδιού έχει υποστεί μη ανατρέψιμη βλάβη με αποτέλεσμα να επέρχεται ο εγκεφαλικός θάνατος», σημείωσε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, δρ Αβραάμ Ηλία.

Γι αυτό συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή σε ότι αφορά τις βουτιές των παιδιών σε θάλασσα και πισίνες, αλλά και με τις έκθεση τους στον ήλιο κατά τις μεσημβρινές ώρες.

«Τα παιδιά δεν πρέπει να βγαίνουν από τις έντεκα το μεσημέρι μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα», σημείωσε ο δρ Αβραάμ Ηλία.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κάθε χρόνο περίπου 900 παιδιά χάνουν τη ζωή τους λόγω πνιγμού και αυτό αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα για τις ηλικίες 5 έως 19 ετών.