Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τρη

Τις τελευταίες τουλάχιστον δέκα ημέρες, καταγράφονται απανωτές διακοπές στην παροχή ρεύματος, τόσο κατά τις πρωινές όσο και κατά τις βραδινές ώρες, με την Αρχή Ηλεκτρισμού να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Σε παρέμβαση στο Μέρα Μεσημέρι, η εκπρόσωπος τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού, Χριστίνα Παπαδοπούλου, εξήγησε πως οι διακοπές ρεύματος συμβαίνουν για τρεις λόγους.

Λόγω της καταπόνησης του δικτύου των υπόγειων καλωδίων, εξαιτίας των πυρκαγιών που ξεσπούν σε διάφορα σημεία, αλλά και εξαιτίας κακόβουλων ενεργειών, οι οποίες, μάλιστα, έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. (ΚΑΡΤΑ)

«Επιτήδειοι προσπαθούν να κάνουν επεμβάσεις στο δίκτυο της Αρχής Ηλεκτρισμού, προσπαθούν να κάνουν παρέμβαση στους διακόπτες για να απομονώσουν μέρος του δικτύου να το κόψουν, να κάνουν ζημιά, να κόψουν καλώδια για να τα πουλήσουν», επισήμανε η κ. Παπαδοπούλου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η συνεπαγόμενη αυξημένη στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, επηρεάζουν τα υπόγεια καλώδια, με αποτέλεσμα οι ενώσεις να υποχωρούν και να προκαλείται διακοπή ηλεκτρικού στην παροχή.

«Και αμέσως λειτουργούν τα συστήματα προστασίας ασφάλειας του συστήματος και διακόπτεται η παροχή ενέργειας σε όλη την περιοχή, και το συνεργείο πρέπει να μεταβεί με ειδικό εξοπλισμό ξεκινά τμηματικό έλεγχο», σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου.

Διαδικασία που είναι χρονοβόρα, αν και στόχος της Αρχής Ηλεκτρισμού είναι ο όσο το δυνατό μεγαλύτερος περιορισμός του χρόνου που απαιτείται για αποκατάσταση μίας βλάβης.