Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κουνούπι.=

Αφόρητη είναι η κατάσταση με τα κουνούπια κάθε καλοκαίρι με τις υγειονομικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό για αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Οι υγειονομικές υπηρεσίες κάνουν το άπαν των δυνατοτήτων τους για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την Κύπρο», διαβεβαίωσε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Υγειονομικών Υπηρεσιών Ηρόδοτος Ηροδότου.

Ο κ. Ηροδότου αναφέρθηκε και στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από το πιλοτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης των κουνουπιών όπου έφεραν από το εξωτερικό στειρωμένα κουνούπια, σημειώνοντας ότι «έχει καλά αποτελέσματα το πείραμα στη Λάρνακα μέχρι στιγμής».

Σημείωσε δε ότι η ίδια μέθοδος θα εφαρμοστεί και στη Λεμεσό για το κουνούπι «Τίγρης».

Την ίδια ώρα ο κ. Ηροδότου συνέστησε στους πολίτες να λαμβάνουν τα μέτρα τους για αντιμετώπιση των κουνουπιών ενώ κάλεσε τους Δήμους να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των κουνουπιών.

Επισήμανε ότι, καταρτίζεται πρόγραμμα ανά το παγκύπριο όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, και προνοείται όπως κάθε δεκαπέντε μέρες να ψεκάζονται σε μια προσπάθεια καταπολέμησης των κουνουπιών.