Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το ζήτημα της άμεσης διαπλάτυνσης του δρόμου, και την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων επαναφέρουν οι κοινοτάρχες της περιοχής του Ακάμα, με αφορμή το χτεσινό ατύχημα που είχε Αυστριακός τουρίστας στην περιοχή Κακοσκάλι, μετά από πτώση του με buggy σε γκρεμό ύψους 50μ. 

Αρκετά ατυχήματα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων και θανατηφόρα, και παρά τις εκκλήσεις των κοινοτικών αρχών για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, η κατάσταση παραμένει η ίδια.  

Τονίζεται ότι πρόκειται για έναν πολυσύχναστο δρόμο, που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες τουρίστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο, κυνηγούς αλλά και κατοίκους των γύρω περιοχών. Ωστόσο παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις από αρμόδιους, υπουργούς και άλλους εμπλεκόμενους, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια ουσιαστική παρέμβαση.  

Υπενθυμίζεται ότι για την χθεσινή διάσωση του τουρίστα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση και λόγω του δύσβατου της περιοχής, κλήθηκε ελικόπτερο για τη διάσωση του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πάφου έχοντας κατάγματα στα πόδια, όπου και κρατήθηκε για νοσηλεία, με την κατάσταση του να κρίνεται εκτός κινδύνου.