Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατάταξη νεοσυλλέκτων

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η διαδικασία κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2023 ΕΣΣΟ.

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης στο Στρατόπεδο «Χρίστου Σαμάρα» στην Αθαλάσσα, για να επιθεωρήσουν τη διαδικασία, και να ευχηθούν στους νέους οπλίτες καλή θητεία, βρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς. Τους παραδίδεται έφηβους, και θα τους πάρετε πίσω ώριμους άντρες είπε στους γονείς που αποχαιρετούσαν τα παιδιά τους ο Μιχάλης Γιωργάλλας. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, «μέχρι στιγμής περίπου έχουμε υποδεχθεί το ¼ των νεοσυλλέκτων που θα καταταγούν μέχρι την Παρασκευή. Η διαδικασία κυλά πάρα πολύ ομαλά. Η έννοια μας αυτή τη στιγμή είναι να εργαστούμε σε όλα τα επίπεδα και όλες τις μονάδες για να είναι όσο το δυνατό πιο ομαλή η προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες της ζωής τους».

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης δήλωσε πως «από εσάς λοιπόν περιμένουμε να γίνεται καλύτεροι στρατιώτες και να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Να παραδώσουμε την πατρίδα μας πιο ισχυροί πιο δυνατοί και πιο μεγάλοι».

Με ανάμεικτα αισθήματα, αλλά με εκείνο της υπερηφάνειας να υπερισχύει, πέρασαν την πύλη του κέντρου εκπαίδευσης οι νεοσύλλεκτοι.

Συγκινημένοι και υπερήφανοι, δήλωσαν και οι γονείς των εθνοφρουρών για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη ζωή των παιδιών τους.

Οι νεοσύλλεκτοι πήραν αυθημερόν φύλλο πορείας και μεταφέρθηκαν στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Η διαδικασία κατάταξης των νεοσυλλέκτων, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.