Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τη «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη της απόλυτης πλειοψηφίας των βουλευτών εξασφάλισε το βράδυ του Σαββάτου, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μετά το τέλος της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έλαβε 158 θετικές ψήφους, από όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ αρνητικά ψήφισαν οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση, Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα "Νίκη", και Πλεύση Ελευθερίας).

Στη δευτερολογία του, με την οποία έκλεισε η συζήτηση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την άποψη ότι με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, η Ελλάδα πέρασε στην "εποχή των μεγάλων αλλαγών".  Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στις αρχές της εβδομάδας θα αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση νόμος με τον οποίον θα καταργούνται όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών και μακάρι να συνοδευτούν από μεγάλες συναινέσεις. Σε κάθε περίπτωση, η εντολή που πήρε η ελληνική κυβέρνηση είναι να προχωρήσει και να υλοποιήσει αυτές τις μεγάλες αλλαγές» ξεκαθάρισε. «Πρώτος εγώ μίλησα για τις μεγάλες μάχες που πρέπει να δώσουμε και τις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας, αλλά πειστικά σχόλια δεν άκουσα» τόνισε, για να προσθέσει: «Εμείς αναζητούμε τεκμηριωμένες, κοστολογημένες προτάσεις».

Απευθυνόμενος, δε, στην αντιπολίτευση, τόνισε: «Τελικά χρειαζόμαστε πιο σφιχτή δημοσιονομική πολιτική ή έχουμε τράτο για να δώσουμε περισσότερα, αποφασίστε!».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, ότι μεγάλος στόχος της επόμενης τετραετίας είναι η αύξηση του μέσου και του κατώτατου μισθού αλλά και η μείωση των ανισοτήτων.

«Η ανάπτυξη θα πρέπει να μικραίνει τις κοινωνικές ανισότητες, και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ υποδεικνύουν ότι έχουμε κάνει βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε.  Σε ό,τι αφορά στην ψηφιοποίηση του Κράτους: «Ακόμη ένας στόχος είναι η συνέχιση του ψηφιακού Κράτους. Έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμη στο συγκεκριμένο τομέα» είπε και αναφέρθηκε και σε άλλους τομείς που των προγραμματικών δηλώσεων: «οι προτεραιότητες μας στην παιδεία, η τεχνολογική εκπαίδευση, η προσχολική αγωγή, επίσης η ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης, και βεβαίως η συνέχιση της υλοποίησης μίας στιβαρής και υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ