Τηλεόραση Ραδιόφωνο
hg

Η απόφαση έχει ληφθεί. Μόλις πριν από λίγο ο σουηδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας  SVT  και η EBU  ανακοίνωσαν ότι ο  68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision  θα πραγματοποιηθεί στο  Malmö  και συγκεκριμένα στο Malmö  Arena!

Ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν

1ος ημιτελικός : Τρίτη 7 Μαΐου

2ος ημιτελικός : Πέμπτη 9 Μαΐου

Μεγάλος Τελικός : Σάββατο 11 Μαΐου

Αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα

Το Malmö  εξέφραζε πάντα  έντονο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του διαγωνισμού! Το είχαν  φιλοξενήσει το 1992  αλλά και το 2013 μετά την πρώτη νίκη της Loreen το 2012 με την ιστορική Σουηδική συμμετοχή “Euphoria” και τώρα για άλλη μια φορά μετά τη δεύτερη νίκη της Loreen φέτος με το τραγούδι “Tattoo“!

Το Μάλμε είχε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του επόμενου έτους, αφού τα σχέδια της πόλης της Στοκχόλμης που κατέθεσε ως πρόταση στο SVT συμπεριλάμβαναν την κατασκευή μιας προσωρινής αρένας στο Frihamnen τηςΣτοκχόλμης από την μηδέν, όταν ένα τμήμα της προσφοράς που κατατέθηκε διέρρευσε πριν από μερικές εβδομάδες!

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό ονομάζεται  Malmö Arena, το οποίο είναι ένας κλειστός χώρος πολλαπλών χρήσεων στο Malmö της Σουηδίας και ο χώρος για τους εντός έδρας αγώνες του συλλόγου χόκεϊ επί πάγου SHL Malmö Redhawks. Είναι η μεγαλύτερη αρένα στο SHL και η δεύτερη μεγαλύτερη κλειστή αρένα στη Σουηδία, με χωρητικότητα 12.600 για αθλήματα και 15.500 για συναυλίες, δεύτερο μόνο μετά το Globe Arena, που βρίσκεται στη Στοκχόλμη. Εκτός από τη φιλοξενία αγώνων χόκεϊ των Redhawks , η αρένα είναι συχνά ο χώρος διεξαγωγής ομαδικού χάντμπολ, φλόρμπολ, συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων. Έχει φιλοξενήσει και αγώνες κλειστού στίβου.

Το Malmö Arena φιλοξένησε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2013 από τις 14 έως τις 18 Μαΐου 2013 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ Εφήβων του 2014 από τις 26 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 5 Ιανουαρίου 2014. Έχει επίσης φιλοξενήσει πολλές εκδηλώσεις του Melodifestivalen όλα αυτά τα χρόνια.

Η αρένα βρίσκεται ακριβώς στο σιδηροδρομικό σταθμό Hyllie , από όπου υπάρχουν σιδηροδρομικές και λεωφορειακές συνδέσεις με τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Malmö , το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και τον κεντρικό σταθμό της Κοπεγχάγης.

Πηγή: eurovisionfun