Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κλεάνθης Νικολαιδης κλιματική κρίση

Ο πλανήτης σε επικίνδυνες ατραπούς. Η 4η Ιουλίου καταγράφηκε ως η ημέρα που σε παγκόσμιο επίπεδο, η μέση θερμοκρασία της ημέρας έφτασε τους 17 Κελσίου. Και αν αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι, ας σημειωθεί πως αυτή αποκλίνει από τα προβιομηχανικά επίπεδα, τουλάχιστον κατά 4,5 βαθμούς Κελσίου.

«Η ανθρωπότητα ορίζει ρεκόρ για τα να σπάσει από τη μια μέρα στην άλλη» δηλώνει με έμφαση ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, επικαλούμενος αντικειμενικές μετρήσεις και παρατηρήσεις για σχολιάσει ότι η δραστηριότητα του ανθρώπου έχει δημιουργήσει την κλιματική αλλαγή.

Ο Κλεάνθης Νικολαϊδης κλήθηκε στο «Μέρα Μεσημέρι» να ερμηνεύσει αυτό που βιώνει πλέον ο πλανήτης. Τονίζοντας ότι «ο άνθρωπος αποκομίζει αυτά τα οποία δημιούργησε με την μορφή της κλιματικής κρίσης».

Χαρακτήρισε ως «πολύ υψηλές των προβιομηχανικών επιπέδων» τις θερμοκρασίες που καταγράφονται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας πως παραμένει αναγκαιότητα η λήψη μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για άμβλυνση του φαινομένου.

«Πρέπει ο πλανήτης να πάρει μια βαθειά ανάσα δροσιάς. Δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό» ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, καθώς αν η ανθρωπότητα παραμείνει στην ίδια ρότα, θα κληθεί να πληρώσει τεράστιο κόστος.