Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυρία Νίκη

Μέσα από συμπληγάδες πρέπει κυριολεκτικά να περάσουν συμπολίτες μας με αναπηρίες, για να απολαύσουν το δικαίωμα του μπάνιου στη θάλασσα. Ένα τέτοιο παράδειγμα συνάντησε στη Λεμεσό η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Ξένια Προδρόμου, η οποία κατέγραψε τον «Γολγοθά» της κυρίας Νίκης.

Η ίδια περιγράφει την ταλαιπωρία που υφίσταται σε όλη την διαδρομή για να φτάσει στην παραλία, αλλά και για το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ υπήρχε ηλεκτρική ράμπα για να βοηθά τους λουόμενους με αναπηρία, αυτή έχει ξηλωθεί και αντικατασταθεί με μια ξύλινη.

Περιγράφει μάλιστα ότι για να μπει στη θάλασσα με το ειδικό κάθισμα, απαιτείται η βοήθεια των ναυαγοσωστών, οι οποίοι σημειωτέον, δεν είναι επιφορτισμένοι με αυτή την ευθύνη. Το κάνουν για να βοηθήσουν την κυρία Νίκη, να απολαύσει αυτά που αν και θεωρούνται δεδομένα, είναι δυστυχώς ζητούμενα.

Όπως δηλώνει στην κάμερα του ΑΝΤ1 η κυρία Νίκη: «Έρχομαι καθημερινά από σπίτι μου στην Ακτή Ολυμπίων. Η διαδρομή δεν είναι καθόλου εύκολη. Κανονικά πρέπει να οδηγώ στο πεζοδρόμιο γιατί είναι αναπηρικό το καροτσάκι μου, αλλά σε μερικές οδούς της Λεμεσού τα αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια. Αναγκάζομαι να κατεβαίνω στον δρόμο, να ενοχλώ τα αυτοκίνητα».

Τα προβλήματα ωστόσο δεν τελειώνουν όταν καταφέρει μετ’ εμποδίων να φτάσει στην παραλία: «Δαμέ είναι ένας υποτυπώδης ξύλινος διάδρομος, εβάλαν και πιο πάνω μια ταμπέλα που λέει ότι είναι σημείο για αναπήρους. Ε βλέπετε ποιες είναι δαμέ οι υποδομές», σχολιάζει με καυστικό τρόπο η κυρία Νίκη.

Η φωνή της κυρίας Νίκης ακούγεται ως η φωνή όλων των συμπολιτών μας που αντί κατανόηση και βοήθεια, βρίσκουν εμπόδια. Σε μια πολιτεία που καλείται να δείξει πως όντως συμβαδίζει με τις ανάγκες της εποχής και παρέχει ίσες ευκαιρίε σε όλους τους πολίτες της.