Τηλεόραση Ραδιόφωνο
titanic υποβρύχιο

Ένας πρώην υπάλληλος της OceanGate Expeditions είχε στείλει, προ ετών, email σε έναν πρώην συνεργάτη του εκφράζοντας τους φόβους και τις ανησυχίες του για την ασφάλεια του υποβρυχίου Titan, ενώ παράλληλα προειδοποιούσε για τον CEO και τις επιλογές του, σύμφωνα με το The New Yorker .

«Δεν θέλω να με βλέπουν ως παραμύθι του Tattle, αλλά ανησυχώ τόσο πολύ που σκοτώνει τον εαυτό του και τους άλλους στην προσπάθεια να τονώσει το εγώ του», έγραψε ο Ντέιβιντ Λόχριτζ για τον CEO της OceanGate, Stockton Rush οποίος σκοτώθηκε στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού. 

Ο Λόχριτζ εργάστηκε ως ανεξάρτητος εργολάβος για την OceanGate το 2015 και στη συνέχεια ως υπάλληλος την περίοδο 2016 - 2018, ανέφερε το CNN. Σύντομα μπλέχτηκε σε αντιδικία με την OceanGate, ισχυριζόμενος ότι απολύθηκε άδικα επειδή εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ασφάλεια και τις δοκιμές του Τιτάνα.

«Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου αρκετά θαρραλέο, σε ότι έχει να κάνει με επικίνδυνα πράγματα, αλλά αυτό το υποβρύχιο είναι ένα ατύχημα που δεν έχει ακόμα συμβεί» έγραψε ο Lochridge στο email προς τον Rob McCallum, σύμφωνα με ρεπορτάζ του The New Yorker.

«Δεν υπάρχει περίπτωση, ακόμα και να με πλήρωνες, δεν θα έκανα κατάδυση», συνέχισε ο Λόχριτζ.

Το σκάφος OceanGate βρισκόταν περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά σε μια προγραμματισμένη κατάδυση για να φτάσει στα συντρίμμια του Τιτανικού όταν έχασε την επαφή με το μητρικό του πλοίο στις 18 Ιουνίου. Αρκετές μέρες αργότερα, οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Titan  είχε υποστεί μια «καταστροφική έκρηξη».

Οι πέντε άνδρες που επέβαιναν στο Titan έχουν ταυτοποιηθεί. 

Πηγή: Skai.gr