Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Λευκός Οίκος

Κοκαΐνη βρέθηκε σε εγκαταστάσεις στον Λευκό Οίκο το απόγευμα της Κυριακής. Η Μυστική Υπηρεσία ερευνά το περιστατικό εξαιτίας του οποίου προχώρησε σε εκκένωση των χώρων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ έδειξε ότι η λευκή σκόνη είναι κοκαΐνη, δήλωσε στην Washington Post αξιωματούχος που γνωρίζει την έρευνα.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ανακάλυψη της λευκής ουσίας έγινε δύο ημέρες αφότου ο 52χρονος γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, γεγονός που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι συντηρητικοί, δείχνοντας ως κάτοχο της ουσίας τον γιο του προέδρου. 

Ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Άντονι Γκουλιέλμι, δήλωσε στην Post ότι διεξάγουν περαιτέρω τεστ για να επιβεβαιώσουν εάν η ουσία είναι το παράνομο ναρκωτικό. Είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο όταν ανακαλύφθηκε η ουσία.

Οι αρχές διερευνούν πώς μπήκε η κοκαΐνη στον Λευκό Οίκο.

Ένα ένστολο μέλος των Μυστικών Υπηρεσιών βρήκε τη λευκή ουσία σε σκόνη κατά τη διάρκεια μίας περιπολίας ρουτίνας στον Λευκό Οίκο - αλλά δεν είναι σαφές σε ποιο σημείο του κτιρίου βρέθηκε η κοκαΐνη.

Η ομάδα της πυροσβεστικής υπηρεσίας DC που ανταποκρίθηκε στην κλήση διαπίστωσε ότι η ουσία δεν αποτελούσε απειλή - και η καταγραφή του από το πυροσβεστικό πλήρωμα επιβεβαίωσε ότι οι δοκιμές διαπίστωσαν ότι ήταν κοκαΐνη.

Πηγή: Skai.gr