Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Υπό οκταήμερη κράτηση με διάταγμα που εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, τέθηκε ο 30χρονος ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη χθες από μέλη της Αστυνομίας, σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις διάρρηξης και κλοπής, κλοπής αυτοκινήτων, και εμπρησμού.

Εναντίον του υπόπτου διερευνώνται τρεις υποθέσεις κλοπής αυτοκινήτων, υπόθεση εμπρησμού του ενός από τα αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί, υπόθεση τροχαίας σύγκρουσης, που συνέβη με ένα από τα αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί, καθώς και υποθέσεις διάρρηξης κτιρίου και κλοπής, κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο μίας τσάντας με χρηματικό ποσό και έγγραφα, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων, και παράνομης κατοχής περιουσίας που διερευνάται εάν αποτελεί προϊόν κλοπής. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 20 Μαΐου και χθες 1η Ιουλίου, σε Πάφο και Λεμεσό.

Ο 30χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες μετά από επιχείρηση από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, υπό τον συντονισμό του ΤΑΕ Πάφου. Κατά την επιχείρηση, γύρω στις 10.00 το πρωί, ο 30χρονος εντοπίστηκε να βρίσκεται σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, που όπως διαφάνηκε είχε κλαπεί στη Λεμεσό. Αυτός προσπάθησε να διαφύγει από τα μέλη της Αστυνομίας, προσκρούοντας με το αυτοκίνητο σε δύο περιπολικά οχήματα και σε δύο σταθμευμένα ιδιωτικά οχήματα, ενώ από την πρόσκρουση το ένα ιδιωτικό όχημα μετακινήθηκε και προσέκρουσε σε τρίτο ιδιωτικό όχημα, που επίσης ήταν σταθμευμένο στο σημείο.

Για την ανακοπή του 30χρονου καταζητούμενου υπόπτου, αμέσως μετά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου του με τα περιπολικά οχήματα και πριν την πρόσκρουση του στα ιδιωτικά οχήματα, μέλος της Αστυνομίας, με τη χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, στόχευσε και πυροβόλησε στον πίσω αριστερό τροχό του αυτοκινήτου του.

Αφού με την πρόσκρουση στα ιδιωτικά οχήματα, το αυτοκίνητο του 30χρονου ακινητοποιήθηκε στο σημείο, τα μέλη της Αστυνομίας τον ανέκοψαν και παρά το ότι αυτός προέβαλε αντίσταση, προχώρησαν στη σύλληψη του.

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα μετά τη σύλληψη του 30χρονου, ανευρέθηκαν και κατακρατήθηκαν αριθμός διαρρηκτικών εργαλείων και διάφορα αντικείμενα όπως, ένα κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, ρουχισμός, και υποδήματα, που διερευνάται εάν αποτελούν προϊόν κλοπής. Την ίδια ώρα, στην κατοχή του 30χρονου εντοπίστηκαν ένας εκτοξευτής επιβλαβών αερίων, μία συσκευασία με άσπρη σκόνη όμοια με κοκαΐνη, βάρους 0.5 γραμμαρίου, μία συσκευασία με ουσία όμοια με μεθαμφεταμίνη, βάρους 0.5 γραμμαρίου, ένα χειροποίητο τσιγάρο με βιομηχανοποιημένο καπνό και ξηρή φυτική ύλη κάνναβης, ένα μεταλλικό σπαστήρα με ίχνη κάνναβης, χρηματικά ποσά σε συνάλλαγμα διαφόρων χωρών, ένα ρολόι, κλειδιά οχημάτων, και ένα κινητό τηλέφωνο.

Για τις δύο υποθέσεις κλοπής αυτοκινήτων στην Πάφο και για την υπόθεση εμπρησμού του ενός από τα δύο οχήματα, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, 26 Ιουνίου, άλλος ένας ύποπτος, ηλικίας 21 ετών, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση, δυνάμει δικαστικού διατάγματος διάρκειας οκτώ ημερών.

Τρίτος ύποπτος, ηλικίας 27 ετών, καταζητείται από την Αστυνομία, που έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφία του, για σκοπούς συλλογής πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.