Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Οι εξελίξεις στη διαφημιστική αγορά ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης για το μέλλον των media στην Κύπρο, στην οποία συμμετείχαν διευθυντικά στελέχη μέσων ενημέρωσης και διαφημιστικών γραφείων.

Η συζήτηση αποτελούσε μία από τις θεματικές στο πλαίσιο του εικοστού συνεδρίου διαφήμισης, marketing και επικοινωνίας που διοργάνωσε η IMH.

Τον ΑΝΤ1 εκπροσώπησε ο διευθύνων σύμβουλος Στέλιος Μαλέκκος ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της τηλεόρασης, λέγοντας ότι συνεχίζει να έχει την πρωτοκαθεδρία, με ένα ποσοστό άνω του 50% παγκοσμίως να παρακολουθεί παραδοσιακή τηλεόραση.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΝΤ1, Στέλιος Μαλέκκος, «Η συμμετοχή μου στο συνέδριο συμπίπτει με τα 30χρονα του ΑΝΤ1. Το λέω γιατί αυτό καταδεικνύει τις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται από όλους τους ιδιωτικούς σταθμούς στην Κύπρο για να προσφέρουν σωστή ενημέρωση και ψυχαγωγία. Αν φέρω σαν παράδειγμα την μάγισσα που θα αρχίσει στον ΑΝΤ1 από τον Σεπτέμβρη, το στοίχημα είναι η πολύ ψηλή ποιότητα παραγωγής για τον «wow factor» προς τον τηλεθεατή.»

Κοινή διαπίστωση των ομιλητών, ότι η τηλεόραση και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον τομέα της διαφήμισης.

«Το παραδοσιακό είναι σωστό αν το ερμηνεύσει κανένας σωστά. Το παραδοσιακό δεν είναι το παλιομοδίτικο. Είναι εκείνο που μένει σωστό σε αρχές. που ξέρεις αν σε ενημερώσει θα σε ενημερώσει σωστά», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Σίγμα - Ομίλου ΔΙΑΣ, Χρύσανθος Τσουρούλης. 

Ακολούθως, ο Διεθύνων Σύμβουλος του Άλφα Κύπρου, Πέτρος Πέτρου τόνισει ότι «Σε καμία περίπτωση ισχυρισμοί του ότι η τηλεόραση επέθανε δεν μπορούν να μπαίνουν στην εξίσωση. Όλα τα μέσα έχουν τη δική τους σημασία, τη δική τους αξία στη σύγχρονη επικοινωνία.»

«Τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, είτε αυτά είναι εφημερίδες, ιστοσελίδες, ραδιόφωνα μπορούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στον τομέα της διαφήμισης της Κύπρου», είπε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Φιλελέυθερου, Μυρτώ Μαρκίδου. 

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι προοπτικές για το μέλλον του τομέα.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Tree, Θεόδωρος Μιντλεντον επισήμανε «Για μένα υπάρχουν τρία ήδη περιεχομένου: audio, visual γραπτό  και όλα τούτα τωρά συγκλίνουν.»

«Νομίζω ότι ακριβώς πάμε στην εποχή της πολλά καλής επιστημονικής πλέον συνεργασίας προς όφελος πελατών μας και των brands», πρόσθεσε ο CEO της ΙΜH, Γιώργος Μιχαήλ. 

Τη θεματική «The Media and new media stage» ανέπτυξε νωρίτερα η Διευθύνουσα Σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρείας Delema McCann, Δέσπω Λευκαρίτη, τονίζοντας ότι η τηλεόραση εξακολουθεί να έχει υψηλή τηλεθέαση.

Ενω η Managing  Director  Delema McCann Cyprus, Δέσπω Λευκαρίτη, τόνισε ότι «Στην ηλικία 25-74 με βάση της τελευταίας έρευνας της Nielsen για τον Μάιο έχει διείσδυση της τάξης του 53% και το κοινό αυτό παρακολουθά τηλεόραση περίπου 2 ώρες και 4 λεπτά την ημέρα. Άρα δεν μπορείς να μην χρησιμοποιείς τηλεόραση.»

Όσον αφορά το ραδιόφωνο, η τελευταία έρευνα κατέδειξε ότι το 91% του κοινού ηλικίας 31-54 ετών ακούει ραδιόφωνο καθημερινά.