Τηλεόραση Ραδιόφωνο
JY

Tον τρόπο με τον οποίο απέτρεψε την τρομοκρατική επίθεση εναντίον Εβραίων εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας αποκαλύπτει η Μοσάντ, σημειώνοντας παράλληλα πως έχει συλληφθεί ο εγκέφαλος της σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, οι υπηρεσίες κατασκοπείας του Ισραήλ απέτρεψαν το τρομοκρατικό χτύπημα, μπαίνοντας στο Ιράν και απαγάγοντας τον Yusef Shahabazi Abbasalilu, ο οποίος θεωρείται ο ενορχηστρωτής αυτών των επιθέσεων.

«Σε μια μοναδική τολμηρή αποστολή εντός του ιρανικού εδάφους, η Μοσάντ ήταν σε θέση να καταλάβει τον εγκέφαλο του τρομοκρατικού πυρήνα, ο οποίος στη συνέχεια παραδέχτηκε λεπτομερώς κατά την ανάκρισή του, η οποία οδήγησε στην έκθεση και την αποξήλωση του τρομοκρατικού πυρήνα της Κύπρου», δήλωσε η Μοσάντ.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Μοσάντ δήλωσε: «Θα φτάσουμε σε κάθε αξιωματούχο που προωθεί την τρομοκρατία εναντίον των Εβραίων και των Ισραηλινών οπουδήποτε στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και εντός του ιρανικού εδάφους.»

Ο Αμπασαλίλου είχε λάβει λεπτομερείς οδηγίες από ανώτερα μέλη των Σωμάτων των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και ανέφερε στους ανακριτές του πώς ακριβώς επρόκειτο να εκτελεστεί η συνωμοσία και που πρέπει να βρεθούν όλες οι σχετικές προμήθειες και τα μέλη των κελιών, ανέφερε η Μοσάντ.

Ισραηλινός επιχειρηματίας στη Λεμεσό φέρεται να ήταν ο στόχος

Στόχος της ιρανικής τρομοκρατικής επίθεσης στην Κύπρο που απέτρεψε η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών σε συνεργασία με την Μοσάντ, φέρεται να ήταν ισραηλινός επιχειρηματίας που κατοικεί και διατηρεί την δραστηριότητά του στην Λεμεσό.

Αυτό δημοσιεύει απόψε η ιστοσελίδα της ισραηλινής εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας Γιεντιότ Αχαρονότ, με αφορμή την αποψινή ανακοίνωση της Μοσάντ, στην οποία αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με το δίκτυο πρακτόρων των Φρουρών της Επανάστασης που δρούσε στο νησί.

Στο δημοσίευμα δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητα του υποψηφίου θύματος, ενώ στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Μοσάντ δεν αναφέρονται στοιχεία του υποψηφίου θύματος, ούτε ο τόπος διαμονής του στην Κύπρο.