Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ικ

Σε καταγραφή των διαφορών θεμάτων που απασχολούν τους εγκλωβισμένους στο Ριζοκάρπασο προέβη η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους, διαβεβαιώνοντας ότι μετά την ενδελεχή εξέταση τους θα τεθούν προτεραιότητες και θα καθοριστούν συγκεκριμένες δράσεις και μέτρα που θα συμβάλουν στη διευθέτησή των προβλημάτων και των θεμάτων που τους απασχολούν, το συντομότερο δυνατόν.

Σε επίσκεψή της στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, η κ. Αριστοτέλους, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο της δήλωσε ότι «πρόθεσή της είναι όπως στην επόμενη εκεί επίσκεψή της θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις που θα βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης και την ποιότητα ζωής των εγκλωβισμένων μας».

«Ηρθα εδώ να σας ακούσω, άνοιξε ένας δίαυλος επικοινωνίας και η επαφή θα είναι συχνή», είπε η κ. Αριστοτέλους υπογραμμίζοντας ότι, «εκτός από τις ευκαιρίες αυτές, το γραφείο της θα είναι πάντοτε ανοικτό για συζήτηση των προβλημάτων και προτεραιότητα της είναι η επίλυση και διαχείριση τους στο πλαίσιο των ευκαιριών και δυνατοτήτων που προσφέρονται υπό τις παρούσες συνθήκες».

Σημείωσε ότι «ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια προϋποθέτει τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κάθε ανθρώπου, και την ευημερία του σε αξιοπρεπείς συνθήκες».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η κ. Αριστοτέλους συναντήθηκε με παιδιά, νεαρούς και ενήλικες, καθώς και άλλους παράγοντες της κοινότητας του Ριζοκαρπάσου όπως τους Κοινοτάρχες, δασκάλους και καθηγητές.

Σκοπός της επίσκεψης, η οποία ήταν η πρώτη στις κατεχόμενες περιοχές από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, ήταν πρωτίστως η απονομή, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, χρηματικών βραβείων στους τρεις τελειόφοιτους μαθητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, στον τελειόφοιτο μαθητή του Δημοτικού, στους πέντε αριστεύσαντες μαθητές των σχολείων του Ριζοκαρπάσου, καθώς επίσης και στον τελειόφοιτο εγκλωβισμένο μαθητή που φοιτά στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας.

Η απονομή έγινε στο πλαίσιο λιτής τελετής η οποία πραγματοποιήθηκε σε χώρο εκτός των σχολικών εγκαταστάσεων, τον οποίο προετοίμασαν με πολλή αγάπη οι καθηγητές δάσκαλοι και τα παιδιά.

Συγχαίροντας τους μαθητές για τα επιτεύγματα τους και τους εκπαιδευτικούς για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να κρατήσουν την λειτουργία των σχολείων του Ριζοκαρπάσου σε επίπεδο δημοσίων σχολείων, η κ. Αριστοτέλους, είπε ότι «τόσο η ίδια προσωπικά όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι δίπλα τους και στήριγμα τους γιατί νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι που στη σημερινή κοινωνία μας υπάρχουν παιδιά και εκπαιδευτικοί που έχουν μετατρέψει την παιδεία ως βίωμα και πηγή ζωής στις εγκλωβισμένες περιοχές μας».

Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, ανέφερε, τέλος, «οφείλουμε να καλύπτουμε με συνέπεια τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, να στοχεύουμε στη συνεχή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για τα εγκλωβισμένα παιδιά μας».