Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βια

31χρονος Ρομά χτυπούσε και ανάγκαζε τα ανήλικα παιδιά του να ζητιανεύουν. Σοκαριστικά είναι τα όσα καταγγέλλει εναντίον του συζύγου της, η μητέρα των παιδιών.

Η μητέρα των ανήλικων θυμάτων όπως δήλωσε στην Αστυνομία ο ύποπτος συστηματικά ασκούσε σωματική και λεκτική βία στα παιδιά τους, τα οποία εξανάγκαζε να ζητιανεύουν έξω από υπεραγορές, εκκλησίες και άλλους χώρους. 

Σύμφωνα με την καταγγελία της ίδιας, τον περασμένο Μάιο ενώ μετέβησαν έξω από υπεραγορά στην επαρχία Λάρνακας, ο 31χρονος Ρομά παρακινούσε τέσσερα από τα παιδιά του να ζητούν ελεημοσύνη μαζί με την ίδια. Όταν η μητέρα τον παιδιών αρνήθηκε, αυτός φέρεται να την κτύπησε. Η 31χρονη αποφάσισε τότε να εγκαταλείψει το σπίτι τους και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ωστόσο, τα παιδιά της κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί της και την ενημέρωσαν ότι τα χτυπούσε και συνέχιζε να τα εξαναγκάζει να επαιτούν. Πήρε λοιπόν την απόφαση να επιστρέψει στην Κύπρο και να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της στην Αστυνομία είναι ότι ο κατηγορούμενος άρπαξε από το λαιμό την 9χρονη κόρη του όταν εκείνη αρνήθηκε να ζητά ελεημοσύνη από πιστούς έξω από ιερό ναό.

Σημειώνεται ότι όλα τα παιδιά είναι ανήλικα, μεταξύ 7 και 13 ετών.

Αμέσως μετά την καταγγελία τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο, τέθηκαν υπό τη φροντίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και έδωσαν καταθέσεις, στις οποίες ανέφεραν πως ο πατέρας τους, με τη χρήση σωματικής ή λεκτικής βίας, τα μετέφερε έξω από υπεραγορές και τα ανάγκαζε να ζητιανεύουν για να τους παίρνει τα χρήματα.

Ο 31χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε ενώπιον Κακουργιοδικείου.