Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εγρ

Ένοπλοι προχώρησαν στην απαγωγή 14 διοικητικών υπαλλήλων της αστυνομίας στην πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού.

Η Ομάδα ενόπλων τους απήγαγαν καθώς κινούνταν οδικώς, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν εσπευσμένη «επιχείρηση έρευνας» για «τον εντοπισμό των 14 ανδρών» που ανήκουν στο διοικητικό προσωπικό της αστυνομίας και «στερήθηκαν την ελευθερία τους από ενόπλους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της πολιτείας Τσιάπας.

Η απαγωγή έγινε σε δρόμο 35 χιλιομέτρων που συνδέει την Οκοσοκοάουτλα με την Τούστλα Γκουτιέρες, την πρωτεύουσα της πολιτείας.

Η εισαγγελία της πολιτείας ανακοίνωσε εξάλλου πως προσπαθεί να επαληθεύσει την προέλευση και την αυθεντικότητα βίντεο και φωτογραφιών που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και μέσα ενημέρωσης και απαθανατίζουν κατά τα φαινόμενα τη στιγμή της απαγωγής.

Στο οπτικό υλικό αυτό διακρίνονται άνδρες με τουφέκια και αλεξίσφαιρα γιλέκα πλάι σε τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα που κλείνουν τον δρόμο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Reforma, οι ένοπλοι σταμάτησαν το όχημα με τους διοικητικούς υπαλλήλους της αστυνομίας, κατέσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τους διέταξαν να καθίσουν στο έδαφος.

Κατόπιν πήραν τους άνδρες της ομάδας, άφησαν πίσω απροσδιόριστο αριθμό γυναικών, που επίσης εργάζονται στις διοικητικές υπηρεσίες της αστυνομίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και οπλισμένους κακοποιούς έχουν πολλαπλασιαστεί τελευταία στην Οκοσοκοάουτλα, μέρος των οδών διακίνησης ναρκωτικών και διέλευσης μεταναστών.

Εκπρόσωπος του πολιτειακού υπουργείου Ασφαλείας δήλωσε πως «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο» στην Τσιάπας.

Πηγή: cnn.gr