Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με την εξέταση της μάρτυρος, η οποία ήταν καταπέλτης για την κατηγορούμενη, άνοιξε ο τελευταίος κύκλος μαρτυρικών καταθέσεων στην υπόθεση αυτή που η αποκάλυψή της είχε σοκάρει την κοινή γνώμη.
 

«Από τα ιατρικά δεδομένα δεν δικαιολογείται θάνατος της Τζωρτζίνας. Ο ακαριαίος και αιφνίδιος θάνατος δεν δικαιολογείται. Όταν έφυγα την Παρασκευή από το νοσοκομείο,  δεν περίμενα ότι την επόμενη ημέρα θα ενημερωθώ πως το παιδί πέθανε».

Με τα λόγια αυτά, σύμφωνα με το in.gr,  τοποθετήθηκε η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαία Κυριακού», Μυρσίνη Μαυρίκου , η οποία εξετάστηκε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Με την εξέταση της μάρτυρος, η οποία ήταν καταπέλτης για την κατηγορούμενη, άνοιξε ο τελευταίος κύκλος μαρτυρικών καταθέσεων στην υπόθεση αυτή που η αποκάλυψή της είχε σοκάρει την κοινή γνώμη.

Η μάρτυρας είπε πως είδε τη μικρή Τζωρτζίνα δύο πρωινά, στις 27 Ιανουαρίου και στις 28 Ιανουαρίου 2022.  «Το παιδί το είδα δύο πρωινά. Ήταν σταθερό. Στις 27 ήταν σταθερό είχε καλή κλινική εικόνα. Δεν επικοινωνούσε βέβαια με περιβάλλον λόγω της εγκαφαλοπάθειας. Από τις 25 Ιανουαρίου 2022 δεν είχε κάνει κάποιο επεισόδιο.

Λόγω της σταθερότητας της κατάστασης της, συνέστησα να αρχίσει η σίτιση» είπε η κυρία Μαυρίκου προσθέτοντας πως όταν μπήκε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο τους, της έγινε έλεγχος ενώ και το εγκεφαλογράφημα στο οποίο υποβλήθηκε ήταν καλό.

«Ρωτήσαμε και το οικογενειακό ιστορικό. Είχαμε δύο αιφνίδιους θανάτους στην οικογένεια, οι οποίοι ήταν λίγο περίεργοι για μένα. Το 3,5 ετών παιδί, είχε μπει με οξεία λευχαιμία και έφυγε από ηπατική ανεπάρκεια. Τους ρώτησαν εάν είχε κάποιο πρόβλημα με το ήπαρ και μου είπαν όχι. Ο πατέρας μου είπε πως έχουν κινηθεί νομικά.

Μου είπαν και για το βρέφος πως αιτία θανάτου ήταν για «αγενεσία φλεβόκομβου», πρώτη φορά το άκουσα, μου έκανε εντύπωση και μίλησα και με καρδιολόγους και μου είπαν και αυτοί πως είναι περίεργο. Ήταν περίεργο πρώτη φορά το άκουγα» είπε η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου. .

Πρόεδρος: Είπατε πριν πως όταν ζητήσατε να σας περιγράψει κατηγορουμένη το επεισόδιο του παιδιού, πριν την ανακοπή σας είπε δεν είδε απώλεια συνείδησης;

Μάρτυρας : Ναι μου είπε πως δεν έχασε τις αισθήσεις της  όταν έγινε επεισόδιο, όταν έχεις σπασμούς τις χάνεις. Μου είπε ότι νοσηλεύτηκε στο Καραμανδάνειο και ότι τους είπαν πως είχε κάποια βρογχοπνευμονία και μετά έκανε την ανακοπή.

Πρόεδρος : Λέτε στην κατάθεση σας πως η μητέρα ήταν ιδιαίτερη ψύχραιμη…

Μάρτυρας : Αυτό μου έκανε εντύπωση και σε εμένα και σε συναδέλφους μου, ακόμα και όταν έκανε επεισόδια το παιδί, διότι είδαμε κάποια από αυτά, δεν υπήρχε στο πρόσωπο της, κάποια αγωνία και ανησυχία. Σε κάποιο επεισόδιο, στην παρατήρηση μου ότι κάνει μόνο ταχυκαρδία, μου είπε με απόλυτη ψυχραιμία, ότι έτσι κάνει, δεν έχει κάνει ακόμα την βραδυκαρδία, θα δείτε. Αυτό μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, μία μητέρα να προβλέπει τι θα γίνει με το παιδί της, όταν είναι στο νοσοκομείο και συνδεδεμένο με μηχανήματα.

Εισαγγελέας : Τελικά αυτό το μεγάλο επεισόδιο που προέβλεψε η μητέρα ήρθε;

Μάρτυρας : Το παιδί είχε αυτό το γεγονός στις 29 Ιανουαρίου 2022 που οδήγησε τελικά σε θάνατο. Στις 29 Ιανουαρίου 2022 δεν ξέρει κανείς τι προηγήθηκε της ανακοπής. Το παιδί βρέθηκε σχεδόν νεκρό. Πολύ περίεργο αυτό που έγινε.

Εισαγγελέας : Για τα επεισόδια,  σας ειδοποίησε η μητέρα;

Μάρτυρας : Ναι βγήκε στην πόρτα και μας είπε το παιδί έκανε επεισόδια. Στα δύο επεισόδια έτυχε να έκανα επίσκεψη ακριβώς απέναντι, στο τρίτο δε θυμάμαι τι έγινε, πάντως βρέθηκα εκεί.

Στη συνέχεια η μάρτυρας απάντησε και σε ερωτήσεις της υπεράσπισης για την κεταμίνη.

«Η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο που δεν χρησιμοποιείται στη παιδιατρική είναι στα χειρουργεία» ανέφερε η κ. Μαυρίκου και λίγο αργότερα απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της υπεράσπισης για τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης, επανέλαβε: «Δεν ήταν η αναμενόμενη στάση μιας μητέρας με τέτοια προβλήματα. Έχω δει πολλά παιδιά και γονείς με προβλήματα σοβαρά. Δεν ήταν η αναμενόμενη η συμπεριφορά της. Δεν υπήρχε λόγος να πει ότι το μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη, παρακολουθούσαμε τα πάντα στο παιδί για αυτό είχε έρθει σε εμάς», είπε η γιατρός.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.