Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ργ

Δώδεκα νεκροί είναι ο απολογισμός μετωπικής σύγκρουσης λεωφορείων στο κρατίδιο Οντίσα της ανατολικής Ινδίας. Το τροχαίο σημειώθηκε κοντά στην πόλη Ντιγκαπαχάντι, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μπουμπανίσβαρ (πρωτεύουσας του κρατιδίου).

«Νωρίτερα σήμερα, ιδιωτικό λεωφορείο με προσκεκλημένους γαμήλιας δεξίωσης συγκρούστηκε μετωπικά με αστικό λεωφορείο κοντά στο Ντιγκαπαχάντι, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι επτά να τραυματιστούν», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στο ιδιωτικό λεωφορείο επέβαιναν συγγενείς και φίλοι του νεόνυμφου, οι οποίοι επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά τη γαμήλια δεξίωση, σύμφωνα με αναφορές ινδικών μέσων ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός της Οντίσα, Ναβίν Πατνάικ, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το πολύνεκρο δυστύχημα και ανακοίνωσε πως θα δοθεί αποζημίωση 3.350 ευρώ στην οικογένεια κάθε θύματος και 335 ευρώ σε κάθε τραυματία.

Στην Ινδία υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 150.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα (κατά μέσο όρο, ένας θάνατος κάθε τέσσερα λεπτά). Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τη μείωση κατά 50% του αριθμού των θυμάτων μέχρι το 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ