Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρία πρατηριούχοι

Με τα βυτιοφόρα τους στους δρόμους της πρωτεύουσας αύριο (27/06) οι πρατηριούχοι, διαμαρτυρόμενοι για την ανεξέλεγκτη προμήθεια καυσίμων από τα Κατεχόμενα.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, φωνάζουν και απαιτούν τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων που θα προστατεύει τις επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Σάββα Προκοπίου, «δυστυχώς δεν είδαμε ουσιαστική λύση. Είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τον τομέα μας αλλά και άλλους τομείς και τείνει να εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο πρόβλημα για τον τόπο μας. Είναι πολύ σοβαρό θέμα επιβίωσης για μας.»

Η κινητοποίηση των πρατηριούχων θα αρχίσει στις 10:30 το πρωί από την Κρατική Έκθεση.

Θα πορευτούν εν πομπή προς το Οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, όπου θα γίνει ολιγόλεπτη στάση και ακολούθως θα καταλήξουν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα επιδώσουν υπόμνημα με τις θέσεις και τις εισηγήσεις τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Εξαγγέλλονται μέτρα»

Την ώρα της κινητοποίησης των πρατηριούχων, αναμένονται και οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για συγκεκριμένα μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων από τα Κατεχόμενα.

Τις αποκαλύψεις έκανε ο Υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Παπαναστασίου στο κρατικό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «θα αυξηθούν οι έλεγχοι στο τελωνείο, ενισχύεται ήδη το τελωνείο με περισσότερο προσωπικό και επίσης θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα εκείνων οι οποίοι εντοπίζονται να μεταφέρουν πετρελαιοειδή στις ελεύθερες περιοχές για μεταπώληση. Είναι μέτρο αποτροπής. Όσους δεν αποτρέπει να το κάνουν, θα τους δημοσιεύουμε.»