Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μιχάλης Γιωργάλλας

Πανέτοιμη να δεχτεί τους νεοσύλλεκτους της ΕΣΣΟ 2023 είναι η Εθνική Φρουρά, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας, προσθέτοντας πως τις επόμενες ημέρες σε διάσκεψη Τύπου θα ανακοινώσει με λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα τοποθετηθούν οι νέοι εθνοφρουροί  στις μονάδες τους καθώς επίσης και όλες τις λεπτομέρειες οι οποίες αφορούν την κατάταξη της νέας ΕΣΣΟ.

Σε δηλώσεις του μετά το εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της Κοινότητας Χούλου, το οποίο τελέστηκε σήμερα Κυριακή στον Ιερό Ναό Παντάνασσας, ο κ. Γιωργάλλας διαβεβαίωσε τις οικογένειες των νεοσυλλέκτων ότι η Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Άμυνας θα λάβουν όλα τα μέτρα και θα προχωρήσουν «σε όλες τις ενέργειες προκειμένου η θητεία των παιδιών τους να είναι παραγωγική και αποτελεσματική».  

Να είναι σίγουροι, είπε, ότι οι οικογένειες παραδίδουν τα παιδιά τους στην Εθνική Φρουρά ως νεαρούς και έφηβους και θα τους παραδώσουν πίσω ώριμους άντρες έτοιμους έτοιμους να ξεκινήσουν την δική τους ζωή.

Στα παιδιά έστειλε το μήνυμα να προσέλθουν στους χώρους κατάταξης σημειώνοντας πως θα λάβουν όλες τις οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουν για να φτάσουν στις μονάδες τους. Να είστε σίγουροι, είπε, ότι «ο Υπουργός Άμυνας, το Υπουργείο Άμυνας, η Εθνική Φρουρά και τα στελέχη της θα είναι κοντά τους, ώστε η δική τους η θητεία να είναι πιο παραγωγική για τους ίδιους».

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΗΦ)