Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γεσυ

Στρεβλώσεις και προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) θα τεθούν επί τάπητος την Παρασκευή σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ερωτηθείσα για τη σύσκεψη μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη είπε πως θα δοθεί ένα πλάνο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη βελτίωση του ΓεΣΥ όσον αφορά τα θέματα του ΟΑΥ, καθώς και τα θέματα του ΟΚΥπΥ, σημειώνοντας πως υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να προωθηθούν για τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Η κ. Κανάρη είπε πως «αυτή η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί πριν λίγες εβδομάδες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και σε αυτήν θα συμμετέχουν το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών, ο ΟΑΥ και ο ΟΚΥπΥ.

Πρόσθεσε πως «στη συνάντηση αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για σοβαρά θέματα που αφορούν την εφαρμογή του ΓεΣΥ, τις στρεβλώσεις, τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην τετραετία» εφαρμογής του.

Η κ. Κανάρη είπε πως «θεωρούμε ότι έγινε και μια σοβαρή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του ΟΑΥ αλλά και του ΟΚΥπΥ», προσθέτοντας πως «με την ουσιαστική συμβολή μας θα δοθεί ένα σχέδιο πλάνου προς τον Πρόεδρο για τη βελτίωση του ΓεΣΥ όσον αφορά τα θέματα του ΟΑΥ, καθώς και τα θέματα του ΟΚΥπΥ».

Ερωτηθείσα για τις εισηγήσεις που θα γίνουν, η Υπουργός Υγείας ανέφερε πως «αφορούν θέματα νομοσχεδίων, αφορούν θέματα διαδικασιών, αφορούν θέματα αποφάσεων και άλλα που άπτονται αποφάσεων και πράξεων από πλευράς του ΟΑΥ αλλά και του ΟΚΥπΥ».

Πρόσθεσε πως «υπάρχουν ακόμα διαδικασίες που πρέπει να προωθηθούν για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητα των δημόσιών μας νοσηλευτηρίων».