Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με το Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Ομίλου προβληματισμού για τον εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας, τιμήθηκε χθες σε εκδήλωση στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης, για τη συμβολή του στη διερευνητική δημοσιογραφία και την τεκμηριωμένη συγγραφική του δραστηριότητα.

«Eίμαι ευχαριστημένος που τα βιβλία είχαν τεράστια αποδοχή και διαμορφώνεται μια συνείδηση και μια κοινή γνώμη. Όσο στέκουμε στα πόδια μου και δουλεύει ο νους μου θα γράφω», είπε ο Μαρίος Δρουσιώτης.

Το βραβείο απένειμε στον Μάριος Δρουσιώτη, ο τέως Υπουργός Κλιματικής Κρίσης της Ελλάδας και πρώην Επίτροπος στην ΕΕ, Χρίστος Στυλιανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και τις πολιτικές που ακολούθησε ο Γιάννος Κρανιδιώτης για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ως καταλύτη για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο τέως Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης, Χρίστος Στυλιανίδης τόνισε « Ο κρανιδιώτης πρέπει να καταγραφεί ως ιστορική προσωπικότητα και μέσα από βιωματικά γεγονότα των ανθρώπων που τον γνώρισαν, εγω έκαναν την πρώτη μου κατάθεση σήμερα.»

«ο Μακάριος είναι ένας δημοσιογράφος και ερευνητής που όσο περισσότερο τον γνώριζα συνειδητοποιούσα το ήθος και την αξιοπρέπεια που κουβαλά ένα ήθος που τον σπρώχνει να μην εφησυχάζετε να διερευνά και να καταγράφει την αλήθεια για να έχουμε όλοι μια καλύτερη πατρίδα» ανέφερε η Πρόεδρος ΟΠΕΚ, Θεανώ Καλαβανα.

Τονίζεται πως ο θεσμός του Βραβείου Πρωτοποριακής Δημιουργίας στη μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη έχει καταξιωθεί μέσα από τις προσωπικότητες που έχουν βραβευθεί από το 1999.