Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξηγ

Η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές παγκόσμιες προκλήσεις και ένα από τα πιο οδυνηρά ίσως φαινόμενα που ταλανίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες.  Αυτό τόνισε η Υπουργός Δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως μιλώντας στην ημερίδα με τίτλο Η ψυχική ανθεκτικότητα της οικογένειας προκλήσεις και προσκλήσεις. Μάλιστα η κυρία Προκοπίου ανέφερε ότι το θέμα των ναρκωτικών χρειάζεται ολιστική προσέγγιση.

Άννα Κουκίδη Προκοπίου – Υπουργός Δικαιοσύνης

Πρέπει να είναι ολιστική η προσέγγιση … πρότυπα ποιότητας που έχουμε.

 

Την ημερίδα διοργάνωσαν η αστυνομία η ΥΚΑΝ,  η αρχή αντιμετώπισης εξαρτήσεων και το Systemic Family institute of Cyprus

Βίκυ Μπαλωμένου - Διευθύντρια Systemic Family institute of Cyprus

«Όραμα μας η δημιουργία μιας συμμαχίας μεταξύ οργανισμών, των οποίων η συνεργασία θα προσφέρει στην Κύπρο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης που θα προάγει την ψυχική ανθεκτικότητα των οικογενειών, των παιδιών και των εφήβων».

Χρίστος Μήνα – Πρόεδρος Αρχής Εξαρτήσεων Κύπρου

«Όλα τα προληπτικά προγράμματα που αδιοδοτεί η επιχορηγεί η ΑΑΕΚ στοχεύουν να ενισχύσουν τις γνώσεις και την αυτοπεποίθηση των γονέων για να προλάβουν  προληφθούν συναισθηματικές και συμπεριφορικές και αναπτυξιακές  διαταραχές των παιδιών. Όπως είπε και ο Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, «μια ευτυχισμένη οικογένεια είναι ένας πρόωρος μικρός παράδεισος».

Όπως ακούστηκε στην ημερίδα το φαινόμενο αλλάζει συνεχώς, με την πρόταξη νέων ειδών ψυχοδραστικών ουσιών, την  αύξηση της παραγωγής, της διακίνησης και της διαθεσιμότητας τους στην Ευρώπη, καθώς και  τη διαφοροποίηση της κάνναβης και των παραγώγων της.