Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ικη

Εκσυγχρονίζονται οι δημόσιες συγκοινωνίες. Εγκαθίστανται πέραν των 2 χιλιάδων  σύγχρονων στάσεων για τα λεωφορεία,  καθώς και εκατοντάδες ηλεκτρικές πινακίδες, με το κόστος, όπως ανέφερε από το στούντιο του «Μέρα Μεσημέρι», ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, να αγγίζει τα  60 εκ. ευρώ.

Όπως εξήγησε οι νέες στάσεις θα είναι στα πρότυπα  αυτών που εγκαταστάθηκαν  από την προηγούμενη Κυβέρνηση στη λεωφόρο Μακαρείου.

Αλέξης Βαφεάδης – Υπουργός Μεταφορών

«Είχαν γίνει για να βεβαιωθούμε ότι είναι αυτό που θέλουμε και βάση αυτών θα προχωρήσουμε θα μπουν σχεδόν σε όλη την Κύπρο, θα υπάρχουν στάσεις που δεν θα αντικατασταθούν και θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα των καλυμμένων στάσεων που είχαμε μέχρι σήμερα».

Το έργο θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση από του χρόνου  350 έξυπνων  στάσεων, 2,000 απλοποιημένων στάσεων, 1350 μικρών και 650  μεγάλων στεγάστρων, όπως επίσης εκατό νέα μεγάλα στέγαστρα κατάλληλα για ορεινές περιοχές. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα και 500 ηλεκτρονικές πινακίδες.

Αλέξης Βαφεάδης – Υπουργός Μεταφορών

«Είμαστε ένα στάδιο πριν, έχουν υποβληθεί, αξιολογούνται τώρα οι προσφορές και εκτιμούμε ότι Σεπτέμβριο θα υπογραφεί η σύμβαση».

Σε παρέμβαση της στο Μέρα Μεσημέρι η Πρόεδρος του Ιδρύματος Φημονόη ζητεί από το Υπουργείο Μεταφορών, όπως λάβει υπόψη και την ασφάλεια των γυναικών.

Μαίρη Πυργου – Πρόεδρος Ιδρύματος ΦΗΜΟΝΟΗ

«Κάποια στέγαστρα είναι τοποθετημένα σε χώρους που είναι σκοτεινοί ή είναι τοποθετημένα σε κάποιες γωνιές και δεν έχει ορατότητα και μπορεί αυτά να δημιουργήσουν πρόβλημα βίας και κυρίως κατά των γυναικών».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Θάλεια και από εθνικούς πόρους.