Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΟΥΜΑΣ

Απασφάλισε και πάλι ο Χάρης Σαββίδης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και έριξε "βόμβες" κάνοντας αναφορά σε εκφοβισμό μαρτύρων στην υπόθεση Παπασταύρου. Απάντηση στις καταγγελίες Σαββίδη έδωσε ο κ. Κούμας, αναφέροντας ότι οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες ενώ ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΚΟΠ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και την ηγεσία της Ομοσπονδίας, να λάβουν νομικά και οποιαδήποτε άλλα μέτρα προς κάθε κατεύθυνση για προστασία της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας της Ομοσπονδίας, της ηγεσίας της, της Διεύθυνσης και του προσωπικού της αλλά και του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

 

Δείτε τις πιο σημαντικές τοποθετήσεις του κ. Χάρη Σαββίδη:

"Ανέλαβα τον ρόλο και του ερευνώντος λειτουργού γιατί δεν είχαμε κονδύλι. Ο διορισμός μας έγινε μετά τις καταγγελίες Παπασταύρου. Και ακούστε τι ακολούθησε. Με χίλια ζόρια κέρδισα την εμπιστοσύνη του. Συναντηθήκαμε δύο, τρεις και τέσσερις φορές για να πεισθεί να καταθέσει. Γίνεται η κατάθεση που χωρίστηκε σε οκτώ μέρη. Συντάχθηκε ένα πόρισμα από εμένα. Εγκρίθηκε ομόφωνα και πάει στη Νομική Υπηρεσία. Τρεις μέρες μετά διέρρευσαν τα ονόματα στον Τύπο. Ακολούθησε το θέμα του Απόλλωνα με την Ανόρθωση. Λέω δημόσια ότι είναι πολύ σοβαρά τα στοιχεία που μου δήλωσε ο κ. Παπασταύρου. Την επόμενη ημέρα με έλεγαν Ομονοιάτη και ΑΚΕΛικό. Μου ανατέθηκε από την Επιτροπή να ολοκληρώσω την Έρευνα. Εξηγήστε μου εσείς πως είναι δυνατόν να καλώ μάρτυρες στο τηλέφωνο, να συμφωνούμε για κατάθεση 3-4 ημέρες μετά και την παραμονή της κατάθεσης να δέχονται βομβιστική επίθεση. Εξηγήστε μου πως μάρτυρες που ήταν να καταθέσουν δέχονται απειλές και αρνούνται να καταθέσουν. Εξηγήστε μου πως ζητάμε από τους πολίτες να καταθέσουν όταν αυτοί που πρέπει να έχουν θεσμικό ρόλο αρνούνται να καταθέσουν. Υπήρχαν τρεις μάρτυρες. Στους δύο έβαλαν βόμβα και ο ένας απειλήθηκε και δεν ήρθε".

Κούμας: Ανυπόστατες οι κατηγορίες Σαββίδη - Δεν κρύβει φακέλους η ΚΟΠ

Μιλώντας στην Επιτροπή ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ανέφερε μεταξύ άλλων: "Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εμφανίστηκαν νέα στοιχεία ή νέες ανυπόστατες κατηγορίες από τον κ. Σαββίδη σε σχέση με την ΚΟΠ, ότι δηλδή απέκρυπτε φακέλους και ότι υπάρχει κύκλωμα ανάμεσα σε ΟΥΕΦΑ και ΚΟΠ για τους φακέλους.

Για εμάς είναι ανυπόστατοι ισχυρισμοί, δεν θα κάνουμε άλλες δηλώσεις. Αυτοί οι φάκελοι που υποτίθεται αποκρύψαμε ήταν στην κατοχή του κ. Σαββίδη για 2,5 χρόνια. Γιατί δεν τους παρέδωσε; Τώρα η ΚΟΠ είναι υπό διερεύνηση για τους φακέλους. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας. Ναι έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνουμε σαν ΚΟΠ ότι μπορούμε για να εξαλείψουμε κάποια κακά που υπάρχουν.

Εμείς όταν είδαμε ότι ήταν πολύ δύσκολο για την αστυνομία να εξιχνιαστούν χειραγωγημένοι αγώνες, σε  συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ φέραμε τον κύριο Μαξιμιλιάνο της Ίντερπολ. Είχε επαφή με την αστυνομία και το υπουργείο δικαιοσύνης. Έμεινε στην Κύπρο για τρεις μέρες. Φέραμε και ειδικό της Σκότλαντ Γιαρντ. Διαφάνηκαν σοβαρά προβλήματα. Είπε και σε εμάς και στην αστυνομία να έχει υπομονή και να είναι μεθοδική. Όταν έρχονται φάκελοι παραδίδονται στην αστυνομία και στη επιτροπή δεοντολογίας. Δεν υπάρχει κανένας κρυμμένος φάκελος από την ΚΟΠ. Στην πορεία αντιλφθηκαμε ότι δεν φαίνονται τα αποτελέσματα που θέλουμε γιατί δεν εξιχνιάστηκε οτιδήποτε. Και έτσι κάναμε τους δικούς μας κανονισμούς που είναι αυστηρότεροι. Χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση βαθμών, διαβάθμιση, διαγραφή".