Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εργ

Κραυγή απόγνωσης από οικογένεια με τέσσερα παιδιά στη Λάρνακα, τους βγάζουν έξω από το σπίτι στο οποίο διαμένουν τα τελευταία πέντε χρόνια και η οικογένεια δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ενοικιάσει άλλο σπίτι αφού τα ενοίκια είναι πολύ ψηλά.

Την ερχόμενη Παρασκευή λήγει η προθεσμία που τους έχουν δώσει για να φύγουν από το σπίτι και δεν έχουν που να μείνουν.

«Δεν έχουμε χρήματα, η μόνη λύση είναι να μείνουμε στο αυτοκίνητο ή στο παγκάκι», δήλωσε στο ant1live γυναίκα που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της.

Για το σπίτι στο οποίο διαμένουν τα τελευταία πέντε χρόνια έδιναν μέχρι στιγμής αρκετά χαμηλό ενοίκιο με τη βοήθεια του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που λαμβάνουν (ΕΕΕ). Μάλιστα, όπως μας λέχθηκε, παρά τα οικονομικά και άλλα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια, δεν έχουν αφήσει κανένα μήνα απλήρωτο ενοίκιο. Ωστόσο η ιδιοκτήτρια του σπιτιού επιθυμεί όπως δεν ενοικιάζει πια το σπίτι το οποίο ούτως ή άλλως χρειάζεται σοβαρή ανακαίνιση και ζητά από την οικογένεια να μαζέψει τα πράγματα της και να το εγκαταλείψει. Σημειώνεται ότι το σπίτι το οποίο διέμεναν κρίθηκε ακατάλληλο από τις κρατικές υπηρεσίες και για αυτόν τον λόγο δεν επέτρεπαν τα παιδιά να διαμένουν σε αυτό.  

«Είμαστε φτωχά πλάσματα, που να πάμε, δεν έχουμε λεφτά για να πάμε να νοικιάσουμε, είναι πολύ ψηλά τα ενοίκια»

Οι κρατικές υπηρεσίες στις οποίες επανειλημμένα αποτάθηκε η οικογένεια μετά την αδυναμία τους να βρουν σπίτι με χαμηλό ενοίκιο τους απάντησαν πως δεν μπορούν να τους βοηθήσουν και ότι θα πρέπει να λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους, με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκονται σε αυτή τη δυσμενή θέση και να μην ξέρουν που θα τους βρει το αύριο.

«Ζητώ βοήθεια να βρω ένα σπίτι με χαμηλό ενοίκιο και όπως μπορεί ο καθένας να μας βοηθήσει καλοδεχούμενο», ανέφερε καταλήγοντας η γυναίκα μη μπορώντας να κρύψει την απόγνωσή της.