Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γφδ

Απίστευτη ταλαιπωρία για ασθενή στην Κύπρο. Έχασε το πόδι του και πρέπει να πηγαινοέρχεται σε ιατροσυμβούλιο για να πιστοποιούν το πρόβλημά του ώστε να μην του κόψουν το επίδομα. 

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», είπε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από το 2019.

«Πήγα το 2021 αφού μου έκοψαν το επίδομα στο ιατροσυμβούλιο για να το πάρω πίσω. Είπαν ότι θα ήταν η τελευταία φορά και δεν θα μας ειδοποιήσουν ξανά, όμως, μας κάλεσαν και πήγαμε χθες στην επιτροπή για να δουν το πόδι μου», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι, αν δεν παρουσιάσει τα απαραίτητα έγγραφα θα του κόψουν το επίδομα.

«Το πόδι είναι κομμένο, τι θα αλλάξει;» διερωτάται και ο ίδιος προσθέτοντας με μαύρο χιούμορ πως «ίσως περιμένουν να μεγαλώσει.»

Εξευτελιστικό επίσης κρίνεται και το γεγονός ότι τον έβαλαν να βγάλει και το παπούτσι του για να δουν το δάκτυλο που λείπει από το άλλο πόδι.

 

Πήρε θέση η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας

«Υπάρχει μια λίστα με ασθένειες οι οποίες δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουν την εξέταση», ανέφερε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου.

«Σαφώς κάτι τέτοιο έπρεπε να γίνεται και στην συγκεκριμένη περίπτωση», είπε

Σημειώνεται ότι η Υφυπουργός πήρε τα στοιχεία του κ. Τρύφωνος από την εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», και θα διερευνήσει το θέμα.

Η συνάντηση που αναμένουν και ο «ντροπιαστικός θυμός»

Εικόνες και πράγματα ντροπής τα όσα είδε στο ιατροσυμβούλιο ο Πρόεδρος του Κινήματος ΕνΕΡΓΩ, Λευτέρης Γεωργίου, ο οποίος έκανε λόγο για ένα απεχθές έγκλημα που όπως ανέφερε δεν είναι το μόνο.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε και σε άλλο περιστατικό όπου πατέρας τριών παιδιών με καρκίνο βρισκόταν στο χώρο αφού του απέκοψαν το επίδομα αναπηρίας.

Εκνευρισμό προκαλεί και το γεγονός ότι, θύμωσαν όπως είπε στον κ.Τρύφωνος γιατί του βγήκε το ψεύτικο πόδι.

Σημείωσε πως, «ο άνθρωπος μούδιασε δεν μπορούσε άλλο. Το ραντεβού ήταν από τις 12:15 και μπήκε 1:15 μέσα. Κάθε μια ώρα πρέπει να το αφαιρεί»

Όσον αφορά την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, είπε πως, «έχουν φτάσει πάρα πολλά μηνύματα στο κινητό της από περιστατικά. Εμείς ζητούμε συνάντηση μαζί της εδώ και δύο μήνες επειγόντος».