Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρτη

Στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων οδηγείται αύριο για ψήφιση ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 5% για τα πρώτα 130 τετραγωνικά μέτρα.

Σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, αποφασίστηκε ομόφωνα η αύξηση του μέγιστου ορίου των 110 τ.μ. στα 130 τ.μ., ώστε να συνάδει με τα δεδομένα της αγοράς ενώ ικανοποιεί παράλληλα στον καλύτερο δυνατό βαθμό και τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής Οδηγίας. Παραμένει επίσης σε συνδυασμό με την ανώτατη αξία συναλλαγής, ως δεύτερη ασφαλιστική δικλίδα, κοινωνικά στοχευμένο μέτρο.

Αννίτα Δημητρίου – Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου ικανοποίηση που για αυτό το εξαιρετικής σημασίας θέμα, που αφορά τα νεαρά ζευγάρια, τροποποιήθηκε ομόφωνα το κείμενο από τα μέλη της Επιτροπής.

Προβλέπεται ακόμη μεταβατική περίοδος, ώστε οι προτεινόμενες ρυθμίσεις να μην εφαρμόζονται, στις περιπτώσεις που έχει εξασφαλιστεί πολεοδομική άδεια ή έχει υποβληθεί αίτηση για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη της ισχύος του προτεινόμενου νόμου.

Αννίτα Δημητρίου – Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξει το νομοσχέδιο όπως έχει διαμορφωθεί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις επειδή πληροί τις βασικές προϋποθέσεις που είχαμε θέσει εξαρχής.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Οικονομικών, ζήτησε και την άποψη του Υπουργού Μάκη Κεραυνού επί της τροποποίησης και έλαβε απαντητική επιστολή χθες.

Όπως ενημέρωσε την επιτροπή τα χρονικά όρια έχουν εξαντληθεί και υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθεί η Κύπρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να δεχθεί πρόστιμο.