Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Καλάθι νοικοκυριού

Σε συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργου Παπαναστασίου, με τη νέα πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), θα τεθεί το επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο για το e-καλάθι, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ λειτουργός της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, η οποία είναι αρμόδια και για την ετοιμασία του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, για το θέμα του νομοσχεδίου, μετά την παρουσίασή του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου πριν από δύο περίπου εβδομάδες, έχει ήδη γίνει μία συνάντηση με την ΠΟΒΕΚ, η οποία δεν είχε συμμετάσχει στο στάδιο της διαβούλευσης κατά την ετοιμασία του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο, έχοντας λάβει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου από τον Απρίλιο, βρέθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου στις 23/5/23, με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση να προβάλλει ενστάσεις. Μεταξύ αυτών ήταν και η εκπρόσωπος της ΕΠΑ, η οποία εξέφρασε ανησυχίες για ενδεχόμενο συνεννόησης ή σιωπηρής συμπαιγνίας των επιχειρήσεων εις βάρος των καταναλωτών, λόγω της παρακολούθησης των τιμών.

Με την ανακοίνωση των νέων διορισμών προέδρου και μελών της ΕΠΑ και μετά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους, ο Υπουργός Εμπορίου θα έχει συνάντηση με την Επιτροπή, προκειμένου να διαβουλευθεί εκ νέου αναφορικά με το νομοσχέδιο, προτού αυτό οδηγηθεί ξανά ενώπιον της Βουλής.