Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Υπάρχει σημαντική συνεισφορά του τομέα της εκπαίδευσης στο ΑΕΠ της Κύπρου και είμαι εδώ για να εκφράσω τη στήριξη της Πολιτείας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και να ευχαριστήσω για την ψήφο εμπιστοσύνης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος κατέθεσε το πρωί τον θεμέλιο λίθο της Πανεπιστημιούπολης του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Βηρυτού (AUB) – Mediterraneo – στην Πάφο.

Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία των επενδύσεων σε τομείς όπως αυτός της εκπαίδευσης. 

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που βρέθηκε στον χώρο για να καταθέσει τον θεμέλιο λίθο ενός διεθνούς εμβέλειας πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Είπε πως αυτό αποτελεί μια ένδειξη της σημασίας που έχει το να επενδύσει η χώρα μας σε κάποιους τομείς, όπως αυτόν της εκπαίδευσης, προσθέτοντας πως έγινε σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια.

«Υπάρχει σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας του τομέα της εκπαίδευσης και είμαι εδώ για να εκφράσω τη στήριξη της Πολιτείας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, να ευχαριστήσω για την ψήφο εμπιστοσύνης», σημείωσε.

«Να είστε βέβαιοι ότι είναι ένας τομέας όπου θα δούμε σύντομα και άλλες θετικές εξελίξεις», συνέχισε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν κάποια κίνητρα από την πολιτεία ο Πρόεδρος απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας πως ήδη εξετάζεται το θέμα.

Για παράδειγμα, σημείωσε, «ως είναι τώρα η σχετική νομοθεσία δεν μπορεί να δοθεί κρατική γη για πανεπιστημιακούς σκοπούς. Έχουμε ενημερωθεί για αυτό το θέμα και ήδη επεξεργαζόμαστε αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας για να προωθηθεί στη Βουλή», ανέφερε.