Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Πολλές φορές οι ευκαιρίες που εμφανίζονται για τις διακοπές του καλοκαιριού μοιάζουν πολύ καλές για να είναι αληθινές ... και όπως φαίνεται σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι αληθινές. Αρκετές φορές, πίσω από τέτοιες «ευκαιρίες» και διαφημίσεις για διακοπές κρύβονται διαδικτυακές απάτες. Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο κάποιοι να πληρώσουν για πεντάστερο ξενοδοχείο και να καταλήξουν να κοιμηθούν στην άμμο...

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», Ο Ανδρέας Αναστασιάδης Υπεύθυνος Υποδιευθυντής της Καταπολέμησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να προσέξουμε τις διαδικτυακές απάτες διακοπών οι οποίες προβάλλουν τις «ευκαιρίες του αιώνα».

Ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο. «Απατεώνες προσποιούνται τους ιδιοκτήτες προσφέροντας πολύ καλές τιμές και ο κόσμος κάνει γρήγορες αγορές για να μην χάσει την ευκαιρία,πέφτοντας στην παγίδα.», ανέφερε.

Ανδρέας Αναστασιάδης, Υπεύθυνος Υποδιευθυντής της Καταπολέμησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Πέρσι είχαμε παρόμοιες καταγγελίες. Όπως φαίνεται και φέτος έχουν ξεκινήσει τα ίδια περιστατικά. Όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Ο Ανδρέας Αναστασιάδης παροτρύνει το κοινό όπως προτιμάει τις πληρωμές μέσω τραπεζικών λογαριασμών, διασταυρώνοντας τις πληροφορίες και την εγκυρότητας της ύπαρξης των διαμερισμάτων και των χώρων διαμονής που πληρώνουν.

Την ίδια στιγμή η Αστυνομία επισημαίνει στο κοινό για άλλη μια φορά όπως είναι πολύ προσεκτικό με το συγκεκριμένο θέμα.