Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οδόφραγμα Λήδρας

Όλα άρχισαν μισή ώρα μετά τις 3 χθες το απόγευμα, όταν 29χρονος Τούρκος παρουσιάστηκε στο οδόφραγμα Λήδρας και επιχείρησε να περάσει στις ελεύθερες περιοχές.

Κατά τον έλεγχο των στοιχείων του, από Λειτουργό του Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δικαίωμα διέλευσης, με αποτέλεσμα ο 29χρονος Τούρκος να αποχωρήσει από το οδόφραγμα, όχι όμως και από την περιοχή.

Χρίστος Ανδρέου- Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας 

Ο 29χρονος αποχώρησε από το σημείο του οδοφράγματος και παρέμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα στην νεκρή ζώνη για περίοδο δύο ωρών και στη συνέχεια αποφάσισε να έρθει στις ελεύθερες περιοχές. Έτρεξε στο σημείο ελέγχου με αποτέλεσμα να σπρώξει τρία μέλη μας.

Τα όσα διαδραματίζονταν αντιλήφθηκε αστυνομικός ο οποίος καταδίωξε το νεαρό Τούρκο και τον συνέλαβε. Ενώ άλλοι τρεις συνάδελφοι του που είχαν δεχθεί επίθεση μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Ο ένας υπέστει κάταγμα ώμου ενώ οι άλλοι δύο έχουν μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός τους.

«Δεν θα ρίξω λάδι στη φωτιά»

Κληθής ο πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης να σχολιάσει το επεισόδιο στον οδόφραγμα της Λήδρας με τον 29χρονο Τούρκο, αλλά και το άλλο στην Αγία Νάπα με την 25χρονη Τουρκοκύπρια, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκειται να ρίξει λάδι στη φωτιά του εθνικισμού.

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης 

Ακούω τα σχόλια και από τις δύο πλευρές, ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, η όποια άποψη είναι απόλυτα σεβαστή. Στη δική μου περίπτωση δεν πρόκειται, σε καμία απολύτως περίπτωση, να ρίξω λάδι στη φωτιά του εθνικισμού και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είμαστε εδώ για να απελευθερώσουμε τον τόπο μας, να τον επανενώσουμε μέσα από τις συνομιλίες και όποιοι θεωρούν ή φαντάζονται ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν, τους διαψεύδει και η Ιστορία και θα τους διαψεύσει και το μέλλον 

«Θέλουμε στήριξη»

Το νέο περιστατικό επίθεσης εναντίον αστυνομικών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Προέδρου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητα Νίκου Λοϊζίδη ο οποίος ζήτησε στήριξη.

Πρόεδρος του κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Συντεχνίας «Ισότητα» Νίκος Λοϊζίδης

«Αυτό που θέλουμε είναι στήριξη ποσοτική και ποιοτική στην πρώτη γραμμή είναι στήριξη από την πολιτική αλλά και την φυσική μας ηγεσία. Θα στείλουμε ένα μήνυμα μόνο. Ότι για τον κάθε νομοταγή πολίτη και την εφαρμογή των νόμων θα ήμαστε εκεί αλλά δεν ήμαστε αναλώσιμοι. Δεν ήμαστε νούμερα. Και στέλνω το μήνυμα στην ηγεσία και στην υπουργό δικαιοσύνης ήμαστε άνθρωποι οικογενειάρχες».

Ο 29χρονος είναι αντιμέτωπος με αρκετά αδικήματα μεταξύ των οποίων της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, αντίστασης κατά την σύλληψη, πραγματικής σωματικής βλάβης, ανυπακοή σε αστυνομικούς, απαγορευμένος μετανάστης και παράνομη είσοδο στην δημοκρατία.