Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βίβλος

Μία σχολική περιφέρεια της Γιούτα απαγόρευσε τη Βίβλο για «χυδαιότητα ή βία», αφού το νομοθετικό σώμα των Ρεπουμπλικανών της πολιτείας, ψήφισε νόμο που απαγορεύει στα σχολεία να έχουν βιβλία που θεωρούνται «πορνογραφικά ή άσεμνα».

Η Salt Lake Tribune αναφέρει ότι η Σχολική Περιοχή Ντέιβις, βόρεια της Σολτ Λέικ Σίτι, αποφάσισε να περιορίσει την πρόσβαση στη Βίβλο, καθιστώντας την κατάλληλη μόνο για μαθητές  λυκείου, μετά από καταγγελία από έναν γονέα τον Δεκέμβριο του 2022.

Αυτός ο νόμος, που ψηφίστηκε το 2022, επιτρέπει στους γονείς να υποβάλλουν αιτήματα για την αφαίρεση βιβλίων που περιέχουν «πορνογραφικό» ή «άσεμνο υλικό».


Από την ψήφισή του, ο νόμος έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για να στοχεύσει βιβλία με αναφορές σε άτομα LGBTQ+ , έως ότου ένας γονέας της υπέβαλε καταγγελία για τη Βίβλο, υποστηρίζοντας ότι είναι «ένα από τα πιο σεξουαλικά βιβλία του κόσμου».

Η καταγγελία έγραφε:

Αιμομιξία, αυνανισμός, κτηνοβασία, πορνεία, ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων, πεολειχία, βιασμός, ακόμη και βρεφοκτονία. Αναμφίβολα θα βρείτε ότι η Βίβλος, σύμφωνα με τον Κώδικα Γιούτα Ανν. § 76-10-1227 , «δεν έχει σοβαρές αξίες που μπορούν να ωφελήσουν τους ανηλίκους», ενώ είναι πορνογραφική, σύμφωνα με τον νέο μας ορισμό.

Ο νομοθέτης της πολιτείας Γιούτα που έγραψε το νόμο του 2022 είχε προηγουμένως απορρίψει το αίτημα αφαίρεσης της Βίβλου ως «κοροϊδία», αλλά άλλαξε πορεία αφού το χαρακτήρισε «προκλητικό ανάγνωσμα για παιδιά δημοτικού ή γυμνασίου».