Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κξγ

Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας ενημερώνει τους κυνηγούς ότι, το καθεστώτος διατήρησης των ειδών της τραχήλας και του ορτυκιού θεωρείται προβληματικό σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λόγω αυτού θεωρείται βέβαιο ότι, για να συνεχιστεί να επιτρέπεται το κυνήγι των πιο πάνω ειδών θα τεθούν από την ΕΕ συγκεκριμένες προϋποθέσεις (π.χ Adaptive Harvest Management) .

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω και σε συνδυασμό με τη διαδικασία που ακολουθείται τα τελευταία δύο χρόνια για το κυνήγι του τρυγονιού, η Υπηρεσία μας, με σκοπό τη διατήρηση του κυνηγίου των πιο πάνω ειδών, προτίθεται όπως καταστήσει υποχρεωτική, από την ερχόμενη κυνηγετική περίοδο, την καταγραφή της κάρπωσης όλων των θηραμάτων, μέσω της εφαρμογής Artemis Cy.

Η καταγραφή της κάρπωσης όλων των θηραμάτων, θα δώσει στην Υπηρεσία μας τη δυνατότητα να συλλέγει πιο σωστά και ακριβή στοιχεία με σκοπό αυτά να αξιοποιηθούν για την καλύτερη διαχείριση όλων των θηραμάτων, τα στοιχεία δεν θα τυγχάνουν αμφισβήτησης ενώ παράλληλα θα αποτελέσουν όπλο για την υπεράσπιση της κυνηγετικής δραστηριότητας στην Κύπρο.