Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρε

Ένα ρόπαλο φέρεται να είχε στο αυτοκίνητο του ένα άτομο, μέλος της παρέας της 25χρονης κοπέλας η οποία τα ξημερώματα του Σαββάτου, δέχθηκε στην Αγία Νάπα επίθεση από δύο άτομα ηλικίας 22 και 30 ετών, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει από περιτοίχισμα ύψος 2-3 μέτρων και να κτυπήσει στο έδαφος.

Σύμφωνα με τον Στήβ Θεοδούλου, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, «ύστερα από αξιολόγηση οπτικού υλικού που παραλήφθηκε από τα κλειστά κυκλώματα βιντεο-παρακολούθησης και άλλα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, διαπιστώθηκε ότι μέλος της παρέας της 25χρονης, μετά την επίθεση εναντίον της, παρέλαβε από το όχημα του ένα ρόπαλο. Ο άνδρας εντοπίστηκε από την Αστυνομία και παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι κατείχε το συγκεκριμένο αντικείμενο και οι ανακριτές αναμένεται να σχηματίσουν εναντίον του ποινική υπόθεση, η οποία θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, για τα αδικήματα τα οποία διέπραξε, μεταξύ των οποίων και της παράνομης κατοχής και χρήσης επιθετικού οργάνου».

Εν τω μεταξύ πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Αστυνομία αναφέρουν ότι σήμερα το απόγευμα, η 25χρονη θα μεταβεί στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου στο Παραλίμνι όπου κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση ενώ αναμένεται να γίνει και αναγνωριστική παράταξη.

Σημειώνεται ότι από τα πλάνα που αξιολογήθηκαν από την Αστυνομία φαίνεται ότι υπάρχει και τρίτο πρόσωπο μαζί με τα δύο άλλα άτομα που συνελήφθησαν για την υπόθεση και καταβάλλονται προσπάθειες για αναγνώριση και εντοπισμό του.

Εξάλλου το τετραήμερο διάταγμα προσωποκράτησης των δύο υπόπτων λήγει την Πέμπτη 8 Ιουνίου και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Αστυνομίας, οι ανακριτές αναμένεται είτε να καταχωρήσουν την υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, είτε να ζητήσουν ανανέωση του διατάγματος.

Βίντεο από τη στιγμή που μέλος της παρέας παραλαμβάνει από το όχημα του ένα ρόπαλο: 

Και τρίτο πρόσωπο αναζητούν οι αρχές για την υπόθεση ξυλοδαρμού 25χρονης Τουρκοκύπριας στην Αγία Νάπα αφού έχει εξασφαλιστεί ένταλμα σύλληψής του.

Όπως φαίνεται εμπλέκεται ακόμη ένα πρόσωπο στην υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, εναντίον κοπέλας ηλικίας 25 ετών, που σημειώθηκε γύρω στις 03.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου σε κεντρική περιοχή της Αγίας Νάπας.

Όπως επισήμανε ο Στήβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, «οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου αξιολογούν τα οπτικά πλάνα που εξασφαλίστηκαν από τα κλειστά κυκλώματα βιντεο-παρακολούθησης από την περιοχή στην Αγία Νάπα, όπου σημειώθηκε η επίθεση. Από τα πλάνα που αξιολογήθηκαν από την Αστυνομία φαίνεται ότι υπάρχει και τρίτο πρόσωπο μαζί με τα δύο άλλα άτομα ηλικίας 22 και 30 ετών που συνελήφθησαν για την υπόθεση».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει ρατσιστικό κίνητρο στην υπόθεση, καθώς στην καταγγελία της η παραπονούμενη έθεσε θέμα καταγωγής, ο κ. Θεοδούλου απάντησε ότι «όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται».

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο στην Αγία Νάπα

 

Η νέα ανάρτηση της 25χρονης

Με νέα ανάρτηση της, στο προσωπικό της προφίλ, η 25χρονη που ξυλοκοπήθηκε το Σάββατο (04/06) στην Αγία Νάπα ευχαριστεί τις αρχές για την άμεση κινητοποίηση τους.

Συγκεκριμένα αναφέρει « Η Αστυνομία στην Κύπρο παρενέβη στο περιστατικό και συνέλαβε τους επιτιθέμενους τη στιγμή που έγινε καταγγελία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις αρχές που εμπλέκονται στο περιστατικό τόσο στα νότια όσο και στα βόρεια.»

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι στη σύλληψη δυο αντρών ηλικίας 22 και 30 ετών προχώρησαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου για την διευκολύνσεων των ανακρίσεων, σε σχέση με υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης με θύμα 25 χρονη. 

Το συμβάν εξελίχθηκε τις πρωινές ώρες 3/6/23 στην Αγια Ναπα όταν μετά από διένεξη μεταξύ των δυο μερών οι συλληφθέντες, φαίνεται σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίσθηκαν, να επιτέθηκαν και κτύπησαν την 25 χρονη με αποτέλεσμα αυτή να πέσει από περιτείχισμα ύψος 2-3 μέτρων και να κτυπήσει στο έδαφος.

Η 25 χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε σπάσιμο δοντιού και εκχυμώσεις σε διαφορά μέρη του σώματος της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εναντίον τους εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για περίοδο 4 ημερών.

 

1

Χριστοδουλίδης προς Ταταρ: Δεν πρόκειται για ρατσιστική επίθεση

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επικοινώνησε χθες αργά το βραδύ (05/06) με τον τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ και μίλησαν για το απαράδεκτο συμβάν.

Σύμφωνα με πηγή από το Προεδρικό, ο Πρόεδρος αφού καταδίκασε το γεγονός εξήγησε στον Τατάρ ότι οι εμπλεκόμενοι ε/κ συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό 4ημερη κράτηση και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων, του εξήγησε ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να είναι περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης αλλά απαράδεκτης και καταδικαστέας παραβατικής συμπεριφοράς/

 

«Θα δώσουμε συνέχεια στο θέμα» ανέφερε ο Τατάρ

 

 

Με την 25χρονη Τουρκοκύπρια που δέχθηκε επίθεση από δύο Ελληνοκύπριους στην Αγία Νάπα, επικοινώνησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ. Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Τατάρ επισημαίνει «η προεδρία θα δώσει συνέχεια στο θέμα», σημειώνοντας παράλληλα πως έδωσε οδηγίες προς την δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για το έγκλημα, προκειμένου «να παρακολουθεί την αποτρόπαια επίθεση κατά της νεαρής και όλες της πτυχές της. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το γεγονός».

Δεν είναι αποδεκτά περιστατικά τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ειρηνική ατμόσφαιρα στο νησί, είπε τη Δευτέρα (05/06) ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.