Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια

Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το σοβαρό περιστατικό που συνέβη τα μέσανυχτα του Σαββάτου, σε πάρκο στη Λεμεσό, και το οποίο η Αστυνομία αποδίδει σε ρατσιστικά κίνητρα.

Οι διωκτικές αρχές προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη τριών ακόμη προσώπων, ενός 14χρονου και δύο 15χρονων, ενώ τις προηγούμενες ώρες είχαν συλληφθεί άλλοι δυο ανήλικοι 15 χρόνων.

Έξι είναι συνολικά οι συλληφθέντες, αφού τον χορό έσυρε χθες το απόγευμα ένας νεαρός 22 χρόνων.

Ο Λευτέρης Κυριακού, υπέυθυνος ΤΑΕ Λεμεσού ανέφερε «Όλοι έχουν ανακριθεί γραπτώς έχουν δώσει κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνούνται. Οι δυο πρώτοι αναμένεται απόψε το βράδυ να αφεθούν ελεύθεροι.»

Οι αρχές πέρασαν πρώτα χειροπέδες στον 22χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και τέθηκε υπό κράτηση για οκτώ ημέρες.

Άκρως ανησυχητικό είναι το γεγονός πως από τους έξι συλληφθέντες οι πέντε είναι ανήλικοι, με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού να επισημαίνει «αναφορικά  με την υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστείας επίθεση μετά πραγματικής και βαριάς σωματικής  βλάβης και κάποιων μορφών ρατσισμού ... συνεχίζονται οι εξετάσεις διότι στην επίθεση που δέχτηκαν οι αλλοδαποί ενέχονται 10 -15 άτομα»

Του άγριου ξυλοδαρμού των τριών αλλοδαπών, σε πάρκο της Λεμεσού, από ομάδα περίπου 15 ατόμων, που είχε ως αποτέλεσμα δύο από τα θύματα να καταλήξουν με τραύματα στο νοσοκομείο όπου ακόμα νοσηλεύονται, προηγήθηκε ληστεία σε βάρος του 20χρονο διανομέα από την Μπανγκλατές, όταν αυτός μετέβη στην περιοχή Αγίου Αντωνίου για να παραδώσει παραγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι ανήλικοι ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν ότι έκλεψαν το φαγητό, τις εισπράξεις και την μοτοσικλέτα από τον διανομέα, δίνουν ωστόσο μια διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα που ακολούθησαν, αφού ισχυρίζονται ότι οι αλλοδαποί όταν μετέβησαν στο πάρκο τους επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις και κρατώντας μαχαίρια.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση οι διωκτικές αρχές δεν αποκλείουν να προκύψουν και άλλες συλλήψεις.