Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στη σύλληψη δυο ανήλικων, ηλικίας 15 χρόνων, προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με την επίθεση και ληστεία διανομέα φαγητού, τα ξημερώματα της Κυριακής, στη Λεμεσό. Για την υπόθεση τελεί από χθες, υπό 8ήμερη κράτηση, ένας 22χρονος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυο 15χρονοι συνελήφθηκαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων σε σχέση με την υπόθεση, που αφορά στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, ληστείας, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, πρόκλησης πραγματικής και βαριάς σωματικής βλάβης και αδικημάτων κατά παράβαση του Νόμου περί Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας.

Ανακρινόμενοι, παρουσία δικηγόρου και των γονιών τους, οι δυο 15χρονοι φέρεται να παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, που σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, αφορούσε ένα «καλοστημένο σχέδιο» ληστείας διανομέα φαγητού.

Ο 20χρονος διανομέας είχε μεταβεί σε συγκεκριμένη οδό, για την παράδοση φαγητού, όταν τον πλησίασαν τέσσερα πρόσωπα, που πρόταξαν μαχαίρι, με αποτέλεσμα αυτός να τραπεί σε φυγή με τα πόδια.

Οι δράστες απέσπασαν την μοτοσικλέτα, χρηματικό ποσό 120 ευρώ και την παραγγελία, αξίας 64 ευρώ.

Λίγο αργότερα ο 20χρονος ενημερώθηκε ότι η μοτοσικλέτα του βρισκόταν σε συγκεκριμένο σημείο, όπου μετέβη με άλλα δυο φιλικά του πρόσωπα, 34 και 38 χρόνων, για να την παραλάβει. Εντοπίστηκαν από ομάδα 15 προσώπων, που τους καταδίωξε και τους επιτέθηκε, με τον 20χρονο να διαφεύγει τελικά με την μοτοσικλέτα και να καταγγέλλει την υπόθεση στην Αστυνομία.

Οι δυο φίλοι του, ωστόσο, τραυματίστηκαν σοβαρά από τους αγνώστους και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Ο 34χρονος φέρει, μεταξύ άλλων τραυμάτων, κατάγματα προσωπικού κρανίου και κάταγμα δεξιού χεριού, ενώ ο 38χρονος φέρει κάταγμα επιγονατίδας, εκχυμώσεις και θλαστικά τραύματα.

Μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, συνελήφθη χθες, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, ένας 22χρονος, ο οποίος τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση. Ακολούθησε η σύλληψη των δυο 15χρονων.

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται για εντοπισμό και σύλληψη και άλλων προσώπων που συμμετείχαν στο επεισόδιο.