Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ερ

Δεκάδες πολίτες από όλη την Κύπρο συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της κοινότητας Αγίων Τριμιθιάς για να διαμαρτυρηθούν για την μη εφαρμογή του περί σκύλων νόμου από τους Δήμους και Κοινότητες. Αφορμή το περιστατικό με δύο σκύλους, που τους είχαν εντοπίσει σε άθλια κατάσταση εθελοντές ιδιωτικού καταφύγιου ζώων, σε υποστατικό στους Αγίους Τριμιθιάς. Οι δύο σκύλοι παραλήφθηκαν, μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο και έτυχαν φροντίδας, ωστόσο ο ένας απεβίωσε.

« Η ευθύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό ανήκει βέβαια στον κοινοτάρχη και στο κοινοτικό συμβούλιο Αγίων Τριθμιθιάς, αλλά για το ευρύτερο πρόβλημα της μη εφαρμογής της νομοθεσίας και την ανάληψη ευθύνης από τις αρχές για τα αδέσποτα ζώα, ευθύνη έχει όλη η πολιτεία», επισήμανε ο Πρώην Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Οι φιλόζωοι προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία των ζώων, ενώ έχουν αποστείλει και επιστολές προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Αρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου και στα Υπουργεία Γεωργίας και Εσωτερικών.

« 21 χρόνια βολεύτηκαν με τα ιδιωτικά καταφύγια και για αυτό σήμερα καταντούν να πετούν τους σκύλους, όπου βρουν και από αμέλεια, διότι δεν έχουν συνηθίσει να συμπεριφέρονται σωστά στα ζώα να βρίσκονται σε αυτές τις άθλιες συνθήκες», δήλωσε ο Εθελοντής Μάριος Θεοδώρου.

«Ζητούμε από τους βουλευτές μας και από το Υπουργείο Εσωτερικών να ψηφίσουν νόμο που να υπάρξουν κυρώσεις σε όλους τους Δήμους και Κοινοτικά Συμβούλια που δεν εφαρμόζουν το νόμο», είπε εθελοντής.

Οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίων Τριμιθιάς φωνάζοντας διάφορα συνθήματα για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.

Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι το σπίτι του Κοινοτάρχη, ώστε να στείλουν το μήνυμα πως δεν θα ανεχτούν να υπάρξει άλλη κακομεταχείριση αδέσποτων ζώων.